Nega lepote širom planete: Ulje crnog kumina

OnaPortal 11.01.2013 11:40
Nega lepote širom planete: Ulje crnog kumina


Tragom očuvanja i negovanja ženske lepote u ovom serijalu upoznaćemo se sa "beauty" tajnama i trikovima dama širom sveta, od Češke preko Irske pa sve do dalekog Balija!Stanovnici okoline Nila, ali i cela Afrika slave moć crnog ulja od kumina. U arapskim zemljama seme crnog kumina zovu i "seme blagosiljanja". Crno ulje koristi se kao dodatak u ishrani, ali i u medicinske i kozmetičke svrhe.

Meštani u blizini Nila već vekovima unazad ulje crnog kumina koriste kao "čaroban" šampon za kosu, koji pospešuje sjaj i oporavak kose, i, što je najvažnije, sprečava opadanje kose, ali i pojavu sedih i peruti. Ne treba zanemariti ni blagotvorno dejstvo ulja na kožu: dermalnim nanošenjem čini nokte sjajnijim i jačima, hrani suvu kožu, umanjuje bore, regeneriše oštećene stanice kože.

Tek se pre par godina i naučno potvrdila teza o lekovitosti i efikasnosti crnog ulja u medicini. Ono snižava visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i smanjuje nivo holesterola i nivo šećera u krvi. Ima antiinflamatorno, antialergijsko, analgetičko i antimikrobno delovanje.

    

Jedan od sastojaka crnog ulja uništava ćelije kancera, što puno pomaže u tretmanima kancera creva bez sporednih efekata i oštećenja zdravih ćelija. Takođe, ulje crnog kumina je neverovatan detoksikator, i u ogromnoj meri stabilizuje imuni sistem, tolikoj da je on nakon toga u stanju da se odbrani ili izleči sam od mnogih bolesti. Veoma je i moćan i u sprečavanju starenja bubrega i održavanju istih aktivnim!

Zašto je ovo ulje ovoliko delotvorno? Odgovor leži u fenomenalnom sastavu semenki, koje sadrže veliki broj važnih hemijskih supstanci. Neophodno je znati i da crni kumin prvenstveno vraća ravnotežu čitav organizam, što je i osnova njegovog delovanja. Redovno korišćenje ulja crnog kumina kao svakodnevne preventive je najviše što možete učiniti za svoje zdravlje i dugotrajnu vitalnost.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak