Trendovi za dnevnu sobu - Birajte ljubičasto

Alo 09.01.2013 23:57
Trendovi za dnevnu sobu - Birajte ljubičasto


Dnevna soba je centralno mesto u stanu i stoga joj treba posvetiti posebnu pažnju kod opremanja. U njoj boravimo najveći deo dana, tačnije 85 odsto, barem tako kažu statistike. Evo šta savetuju stručnjaci na šta treba obratiti pažnju i koji su trendovi aktuelni.Čokolada, crna i bela

- Centralno mesto svakog dnevnog boravka je garnitura za sedenje. U modi su ugaone garniture s velikim tabureima, dok je klasičan podela tipa trosed, dvosed i fotelja u drugom planu. Osim sive, bež, braon, bele i crne (koje su kod nas uvek u modi), trendi boje su tirkizna, ciklama, ljubičasta, kivi zelena i kobaltnoplava. Od materijala aktuelni su pliš, prevrnuta koža, mekani štof, zatim pamuk i lan kao potka za pliš i neizbežni ali odlični pamučni štof - kaže za „Alo!“ arhitekta Ana Filipović.

Egzotika istoka

Što se tiče regala, oni su davno otpisani, a police su minimalne, najčešće ugradne od gipsa ili, ako su od drveta, zašrafljuju se za zid. Tu možete držati TV, mini-liniju, DVD i ostale tehničke uređaje. Za drvenariju trendi boje su tamnobraon ili boja čokolade (venge), crna i bela visokog sjaja.

Razbijte monotoniju

- Tabure se u poslednje vreme često koristi kao stočić, kada se na njega stavi veliki kožni, metalni ili drveni poslužavnik. Tu su i stočići za odlaganje stvari, ali manjih dimenzija, više kao stalak za jednu čašu (u obliku kocke ili kruga) ili metalna nogara sa stočićem - kaže arhitekta.

Dnevna soba


Dnevna soba


Popularne su i fotelje koje svojim šarenim dezenom odudaraju od ostatka garniture, a za dnevnu sobu obavezani su čupavi tepih i tanka zavesa s draperom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak