Preuredite spavaću sobu uz minimalan trošak

B92 05.01.2013 21:41
Preuredite spavaću sobu uz minimalan trošak


Spavaća soba je mnogo više od prostorije za spavanje i opuštanje, ona odražava vašu ličnost, govori puno o vašim ukusima. Međutim, ponekad je teško postići željeni izgled te prostorije uz ograničen budžet i dizajnerski ukus.Ako žarko žudite za tim da vašoj spavaćoj sobi udahnete novi izgled, da je osvežite i preuredite, ali nemate novaca za kupovinu novog nameštaja i potpuno preuređenje, uvek možete posegnuti za malim izmenama koje sami možete napraviti i koje vas neće koštati puno novaca.

Nova boja na zidovima

Ako vam vaš proračun ne dozvoljava kupovinu nove posteljine i nameštaja, onda je najbolji i najjeftiniji način da obnovite izgled sobe krečenjem zidova u neku drugu boju. Kante s bojom nisu toliko nedostupne, sami odaberete boju koju želite i prihvatite se posla. Osim toga, ako posedujete kreativne sposobnosti, ne morate krečiti zidove, već se poigrati i naslikati neke zanimljive detalje, te time stvoriti jedinstveni izgled sobe.

Šta se nudi na buvljacima?

Buvljaci su odlično mesto na kojima možete pronaći neke zanimljive i jeftine dekoracije i jedinstvene predmete za ukrašavanje. U većini slučajeva, jedina razlika između kupovanja u antikvarnicama i buvljacima je razlika u ceni. Zanimljivi dodaci, nameštaj i razni detalji koje možete pronaći na buvljacima možda su idealni za novi i drugačiji izgled vaše spavaće sobe. Osim toga, možete se i cenkati.

Renovirajte stari nameštaj

Udahnite novi život vašem starom nameštaju renovirajući ga. Ako je u pitanju drveni nameštaj, skinite staru boju i nanesite neku novu, osvežavajuću za drugačiji izgled. Drveno uzglavlje kreveta možete takođe dekorirati pomoću tkanina ili druge boje. Uvek možete i pretapacirati neki deo i staru tkaninu na stolici zameniti novom.

Možda želite baldahin?

Vaš krevet može dobiti atraktivniji izgled ako preko njega stavite neku laganu i transparentnu tkaninu koja će padati sa stropa na koji ste dodali kukicu.

Poigrajte se zidovima

Ukrasite zidove u spavaćoj sobi zanimljivim grafikama i detaljima: fotografijama, plakatima, tapetama... Danas u ponudi ima raznih ukrasnih nalepnica za zidove koje nisu previše skupe.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak