Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima

Telegraf 29.12.2012 11:10
Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima


Razmišljate o promeni, praznicima i novogodišnjim odlukama? Krenite od uređenja svog enterijera, a poštujući feng šui, osetićete neverovatan priliv energije i pozitivnog raspoloženjaOtkucavaju poslednji dani godine, i dok razmišljate o praznicima, vremenu koje ćete provesti sa porodicom ili prijateljima, istovremeno želite neku promenu, nešto što će vas osvežiti i označiti novi početak.

Nikako ne menjajte partnera kako za doček ne biste bili sami, ni frizuru jer se takve odluke ne donose u “5 do 12″, ali ono što će vam sigurno doneti elan za narednih 365 dana je promena enterijera vašeg doma.

Ukoliko budete poštovali savete feng šuija, drevne kineske mudrosti, koja nas, između ostalog, uči kako da postavimo nameštaj pravilno da bismo postigli harmoniju sa okolinom, uticaćete i na razvoj događaja i životnih situacija u pozitvnom smeru.

Feng šui u prevodu znači vetar i voda, a bazira se na pet osnovnih elemenata u vasioni – vatra, metal, zemlja, drvo i voda. Ovi elementi su nabijeni pozitivnom ili negativnom energijom nazvanom či.

Tokom praznika i neradnih dana verovatno ćete najviše vremena provoditi u dnevnoj sobi, bilo uz knjigu, dobar film ili u društvu prijatelja u zajedničkim večerima druženja. Zato krenite od preuređenja dnevnog boravka.

Dnevni boravak za odmor i druženje

Dnevna soba treba da je prijatna, bogata detaljima, dok nameštaj, boje, tepisi oslikavaju ukućane – bilo u vidu knjiga, fotografija sa zajedničkih putovanja, slika po zidovima.

Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima

Da bi vaša kreativnost dobila i određeni okvir, najbolje bi bilo da odaberete neki regal, specijalno namenjen dnevnom boravku, u kome možete držati sve sitnice, ali i uređaje, kao što je televizor, DVD plejer ili muzička linija.

Ukoliko su vaši tepisi i zidovi tamni, ovakav komad namešataja trebalo bi da bude u nekoj svetlijoj boji, beloj ili boji sonoma hrasta. U protivnom, u slučaju svetlih itisona ili parketa odaberite kombinaciju bež boje i tamnog ferara hrasta. Osvetljenje mora biti jako, izbegavajte vatreni, crveni ton jer opterećuje i stvara prepreke.

Mesto za kulinarske specijalitete

Kuhinja je srce svakog doma, a vrlo je verovatno da ćete u prazničnom periodu ovde provoditi dosta vremena. Osnovno pravilo je da  pazite da nasuprot frižidera kao simbola vode nikako ne stavljate šporet kao simbol vatre jer to vodi do porodičnog nesklada.

Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima

Nova godina donosi i nove navike, pa biste u svoje novogodišnje odluke mogli da uvrstite zdrav jelovnik koji ćete pripremati u potpuno novoj kuhinji.

Latite se metra, utvrdite dimenzije svoje kuhinje i pravac do radnje. Pravila su ista kao i za dnevnu sobu, ukoliko su podovi i zidovi tamni, kuhinja mora biti svetla, snežno bela u kombinaciji sa bojom havana hrasta ili ukoliko već imate bele pločice, odaberite kuhinju u kojoj dominira siva boja.

Spavaća soba kao najintimniji deo stana zahteva posebnu pažnju

Spavaću sobu  ne treba pretrpavati nameštajem. Krevet je najvažniji feng šui komad nameštaja u celom životu. Oblik kreveta, uzglavlje, dušek i fioke, kao i njegova postavka, veoma su bitni. To je najintimniji komad sa energijom osobe koja spava. On je u vezi sa zdravljem, životnom energijom i odnosom sa ljudima.

Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima

Ne manje važno je stanje u vašem garderoberu, koji se obično nalazi u spavaćoj sobi. Konačno prikupite snagu i otarasite se svega što nikada niste obukli, ali čuvate da se nađe ako zatreba. Ukoliko imate suviše stvari, soba za garderobu je ono što ste oduvek želeli, ali kvadratura stana ne dozvoljava, ne očajavajte, nabavite bar petokrilni ormar, po mogućstvu ukrašen ogledalom.

Ogledalo u spavaćoj sobi može doprineti romantičnim trenucima, ali vodite računa da ne bude postavljeno paralelno sa krevetom.

Ulaz u vašu ličnu harmoniju

U uređenju doma nemojte zaboraviti i na predsoblje. Iako ovaj deo stana vezujemo za prolazno odeljenje, namenjeno odlaganju cipela, po feng šuiju, ovo je jedna od najznačajnijih prostorija, počev od ulaznih vrata kroz koja ulazi zdrava i sveža energija.

Unesite promenu u Novu godinu: Uređenje doma po feng šui savetima

Kako bi i ovaj deo stana bio harmoničan, razmislite o odabiru adekvatnog komada nameštaja u koji može da stane sve ono što ne želite da vas dočeka na ulazu u dom: cipele, četke, ključevi, krpice i ostale sitnice.

Pomoću feng šui metode moguće je već sređen životni prostor tako urediti da postanete još zadovoljniji, srećniji, mirniji. Kako ni kućni budžet ne bi trpeo, najpovoljniju ponudu nameštaja pronašli smo na sajtu kompanije “Forma Ideale”, gde uz pristupačne cene obavezno idu akcijski i specijalni novogodišnji popusti. Kupovina nameštaja je moguća i preko interneta, gde vas samo jedan klik deli od isporuke na kućnu adresu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak