Dačić: Đilas tu gde je zahvaljujući meni

B92 28.12.2012 21:07
Dačić: Đilas tu gde je zahvaljujući meni


Ivica Dačić poručio Draganu Đilasu da ne treba da zaboravi da je na mestu gradonačelnika zahvaljujući njemuPredsednik SPS i premijer Srbije je pozvao gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa da pokaže više političke korektnosti.

Dačić je RTS rekao da nije tačna Đilasova tvrdnja da je SPS nudio Srpskoj naprednoj stranci gradsku vlast u Beogradu, kao i da će socijalisti o tome zauzeti stav ako ta tema dođe na dnevni red.

"Koalicija u Beogradu je bila predmet rasprave i pre četiri godine i to je bio i osnovni uzrok sukoba (Aleksandra) Vučića i mene. Na neki način smo se i ogrešili o Vučića, jer je DS insistirala da i na nivou Beograda ima gradonačenika...Đilas zaboravlja da je on četiri godine gradonačelnik Beograda zahvaljujući meni. Ne pada mi na pamet da učestvujem u vlasti koja će svaki dan mene da napada", rekao je Dačić i dodao da se SPS pre četiri godine na neki način "ogrešio" o Aleksandra Vučića jer su demokrate insistirale da imaju gradonačelnika Beograda.

Predsednik SPS-a je, ipak, dodao da gradska vlast u Beogradu, koju čine Demorkatska stranka i koalicija oko SPS-a, nije u krizi, ali da od partnera očekuje više političke korektnosti.

"Ne postoji trenutno kriza u vlasti u Beogradu, ali bi neka vrsta političke korektnosti bila poželjna", rekao je Dačić.

Dačić je, gostujući na RTS, naveo da Đilas sada, kada je i predsednik DS, daje izjave o Kosovu u kojima "pokušava da kaže da sam ja gubitnik u razgovorima u Briselu, iako je, upravo Đilasov partijski kolega (Borislav Stefanović) parafirao sporazum o integrisanom upravljanju prelazima koji ova vlada mora da sprovede".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak