У продаји збирке задатака за малу матуру

RTS 28.12.2012 10:19
У продаји збирке задатака за малу матуру


Пуштене у продају збирке задатака за полагање мале матуре. Од 20 задатака на тестовима, пет ће бити делимично познато ђацима, најавио министар Жарко Обрадовић. Збирке ће ускоро бити доступне и у електронској форми.Збирке задатака за припрему полагања "мале матуре" пуштене су у продају, а могу да се набаве у књижарама Просветног прегледа. Ђаци осмог разреда ће у јуну полагати тестове из српског, односно матерњег језика и математике.

На полагању завршног испита на крају основног школовања имаће 75 одсто потпуно непознатих и 25 одсто делимично познатих задатака, подсетио је министар просвете Жарко Обрадовић.

На тестовима ће бити 20 задатака, па ће пет задатака бити делимично познато.

Збирке тестова продају се по прошлогодишњој цени, па тестови из српског језика коштају 210 динара, а из математике 130 динара.

Почетком фебруара у продаји ће бити и збирке са тестовима на језицима националних мањина - албанском, бугарском, румунском, русинском, словачком, мађарском и хрватском језику.

"Збирке се први пут објављују у децембру, увек је рок био крај јануара и почетак фебруара. Ђаци ће имати сасвим довољно времена да се припреме за полагање", рекао је Обрадовић.

Задаци у збирци су матрица за онај део од 25 одсто теста који ђацима треба да буде делимично познат.

Министар је подсетио да ће 2014. године ђаци у оквиру "мале матуре" полагати и комбиновани тест са задацима из билогије, географије, историје, физике и хемије.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak