Da stan postane dom

Alo 27.12.2012 21:22
Da stan postane dom


Dok listate časopise o uređenju stana ili u prodavnicama razgledate bogatu ponudu nameštaja, sigurno se pitate kako bi sve izgledalo kada biste svoj dom prepustili stručnim rukama?Poznati dizajneri otkrili su svoje tajne o uređenju doma koje će vam sigurno olakšati posao...

kucica

Za ljubitelje kontrasta 

Raspored nameštaja

Dizajnerka Betsi Barnhem smatra da se nameštaj nikada ne sme stavljati
direktno na zid. Ako odmaknete, recimo, sedeću garnituru za koji centimetar, ostavljate prostor za strujanje vazduha i prijatniju atmosferu, prenosi "tportal.hr".

Plafoni

Dok razmišljamo o boji zidova ili novom stočiću, tavanicu najčešće bojimo u belo. Albert Hadlej kaže da je plafon najzapušteniji deo svake prostorije. Uređeni plafon sa gredama ili u nekoj boji može zaokružiti prostoriju.

soba

Pozeljna vedrina prostorije 

Boje

Mnogi se ne usuđuju da koriste jarke boje, kaže dizajnerka Kristina Marfi. Ako već ne možete da zamislite dnevnu sobu sa jarkocrvenim zidovima, naglasite boje detaljima. Počnite sa malim stvarima poput stone lampe.

Tapete

Lindsi Koral Harper smatra da se tapete mogu lepiti i na neka ne toliko klasična mesta poput ormara, plafona ili malih hodnika i udubljenja.

Staro i novo

Ištvan Francer naglašava da treba mešati staro i novo. Nemojte se ograničiti na kupljene detalje, već izložite svoje fotografije i sitnice koje vam nešto znače. Prošlost, sadašnjost i budućnost moraju sarađivati.
 

rasveta

Nameštaj odmaknite od zidova, obojite plafon, lepite tapete na neobična mesta 

Rasveta

Slavni Oskar de la Renta kao jedan od najvažnijih detalja ističe dobru rasvetu u svako doba dana.

Detalji

Stvari s putovanja, slike i ostali detalji za Ostina Vornera završni su čin svake priče o uređenju prostora. Jedna samostojeća lampa ili nova slika mogu da predstavljaju veliku razliku.

Slavni Oskar de la Renta kao jedan od najvažnijih detalja ističe dobru rasvetu u svako doba dana.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak