Tropska oluja "Ajzak" kreće se prema Luizijani

Blic 27.08.2012 20:15
Tropska oluja "Ajzak" kreće se prema Luizijani


Tropska oluja "Ajzak" krenula je danas u pravcu Luizijane i drugih američkih država u Meksičkom zalivu, zbog čega je u njima proglašeno vanredno stanje skoro sedam godina pošto je uragan "Katrina" razorio Nju Orleans.Oluja se kreće u pravcu severne obale Meksičkog zaliva sa brzinom vetra od 100 kilometara na caš i u roku od 24 sata mogla bi dostići snagu uragana, saopštio je Nacionalni centar za uragane iz Majamija.

Tampa, Florida


Luizijana, Misisipi i Alamaba juče su proglasile vanredno stanje, 24 časa pošto je zbog "Ajzaka" odložena republikanska konvencija u Tampi na Floridi.

Port-o-prins, Haiti


Broj žrtava "Ajzaka" na Haitiju popeo se na 19, saopštile su danas vlasti u toj zemlji. Oluja je pogodila najsiromašniju zemlju na zapadnoj hemisferi u subotu ujutro.

Tampa, Florida

Do danas je potvrđeno da je stradalo 19 ljudi, šest osoba je nestalo, 15.000 ljudi je evakuisano, a 335 kuća je uništeno.

Barakoa, Kuba


- Sastavljamo podatke najbolje što možemo, ali nemamo tehnološka sredstva za njihovo brzo prikupljanje. Ima regiona u kojima još nismo bili - kazao je šef civilne odbrane Alta Žan-Batist.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak