Сиријци у Алепу заробили групу турских и саудијских официра?

Факти 07.08.2012 16:44
Сиријци у Алепу заробили групу турских и саудијских официра?


САЈТ иранског телеканала Прес ТВ - позивајући се на сиријске изворе - објавио је да су регуларне трупе верне шефу државе Башару Асаду у Алепу заробиле групу официра из Турске и Саудијске Арабије.

 Дописник Прес ТВ, који се тренутно налази у Алепу заједно са сиријском војском, Маја Насер, објавио је на својем Твитер профилу како су ухапшени турски официри Султан Олдо и Тахер Амнетјав.

До сада су постојале само гласине како турски и други официри активно учествују у редовима побуњеника, а сада, ако се покаже да је ова вест тачна, Запад ће се наћи пред новим проблемима. Поготово што је битка за Алеп, према бројним изворима, уједно и кључна битка која би могла да одлучи исход сиријске кризе.

Других појединости засад нема.

 Агенција Ројтерс је објавила је да наоружана сиријска опозиција „војну и комуникациону подршку“ добија из тајне војне базе која се налази код турског града Адана, недалеко од границе са Сиријом.

И сиријска државна телевизија објавила је да су у Алепу међу побуњеницима ухапшени турски и саудијски војни официри.

Непосредно након објаве те информације дошло је до експлозије на трећем спрату седишта сиријске државне радио-телевизије у Дамаску.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak