Obamin tajni nalog CIA za pomoć pobunjenicima u Siriji

Politika 02.08.2012 19:44
Obamin tajni nalog CIA za pomoć pobunjenicima u Siriji


Stejt department je saopštio da je vlada SAD pripremila 25 miliona dolara pomoći, koja isključuje naoružanje, za opozicione snage. Najveći deo novca će biti upotrebljen za telekomunikacionu opremu.Američki predsednik Barak Obama potpisao je tajni nalog, kojim se Centralnoj obaveštajnoj agenciji (CIA) i drugim obaveštajnim agencijama SAD dozvoljava da pružaju pomoć pobunjenicima u Siriji, kako bi srušili režim predsednika Bašara al Asada, javila je agencija Rojters pozivajući se na upućene američke izvore.

Britanska agencija navodi da Bela kuća, ipak, još nije donela odluku o naoružavanju opozicionih snaga, iako su neki od njenih saveznika to već uradili.

Portparol Bele kuće Tomi Vejtor odbio je da komentariše ove informacije.

Stejt department je saopštio da je vlada SAD pripremila 25 miliona dolara pomoći, koja isključuje naoružanje, za opozicione snage. Najveći deo novca će biti upotrebljen za telekomunikacionu opremu.

Takođe, biće odvojeno i 64 miliona dolara humanitarne pomoći za sirijske građane, i to će biti predato u hrani i lekovima putem Crvenog krsta i drugih organizacija.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak