Vašington miran zbog ruskih brodova

RTS 11.07.2012 12:21
Vašington miran zbog ruskih brodova


Nema razloga za zabrinutost zbog pomeranja ruske flotile prema sirijskoj luci Tartus, kažu u Vašingtonu. Razmeštanje šest ruskih vojnih brodova, prema prvim informacijama, nije povezano sa konfliktom u Siriji, ističu u Stejt departmentu.
Američki vojni vrh upoznat je sa pomeranjem ruskih vojnih brodova prema sirijskoj luci Tartus, ali smatramo da nema razloga za zabrinutost, kaže portparol Nacionalnog saveta za bezbednost Erin Pelton.

"Trenutno nemamo razloga da mislimo da je taj potez neuobičajen. Za više detalja obratite se ruskim vlastima", rekla je Peltonova na konferenciji za novinare.

Rusija je juče uputila flotilu od četiri broda predvođenu razaračem "Admiral Čabanenko", iz luke Severomorsk u svoju bazu u sirijskoj luci Tartus. Njima će se, kada uđu u Sredozemlje, pridružiti još dva broda.

Portparol Stejt departmenta Patrik Ventrel rekao je da je Vašington imao uvid u ruske izveštaje u kojima se navodi da će brodovi pristati u luci Tartus radi dopune goriva i to "očigledno nije povezano sa konfliktom u Siriji".

"Mi se, naravno, nadamo da je to istina. Jedna stvar je dopunjavanje goriva, a potpuno druga nošenje zaliha u bazu", rekao je Ventrel.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak