Romni 48 odsto, Obama 44 odsto

Blic 13.06.2012 21:55
Romni 48 odsto, Obama 44 odsto


Republikanski predsednički kandidat Mit Romni vodi u najnovijem istraživanju javnog mnenja, u odnosu aktuelnog predsednika Baraka Obamu sa 48 prema 44 odsto glasova, pokazuje istraživanje agencije Rasmusen.Prema ovom istraživanju, samo 32 odsto Amerikanaca svoje finansijsko stanje ocenjuje kao dobro ili odlično, što je pad od tri odsto od trenutka kada je Obama pre tri i po godine preuzeo vlast.


Rasmusen navodi da je u oktobru 2008. godine, pred sam početak svetske ekonomske krize, 43 odsto ispitanika reklo da živi dobro ili odlično.


Američka agencija se posebno bavila saveznim državama koje se nazivaju sving stejts, to jest onim koje bi mogle da odluče ko će biti novi predsednik.


Podaci iz Ajove govore da bi za Romnija u ovom trenutku glasalo 47 odsto birača a za Obamu 46 odsto.


Međutim, na pitanje kome više veruju po pitanju ekonomskog oporavka, čak deset odsto glasova više je dobio Romni.


Romni takođe ima prednost i u Severnoj Karolini i Misuriju, dok Obama vodi u Pensilvaniji.


Rasmusen podseća na svoje istraživanje iz juna 2008.godine, prema kome je Obama tada svakog dana u ovom mesecu vodio u odnosu na republikanskog protivkandidata Džona Mekejna.


Sada, međutim, od 13 junskih dana, Romni vodi u istraživanjima deset puta, dva puta su oba kandidata bila izjednačena, a samo jednom je vodio Obama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak