Avion se srušio u Lagosu, nema preživelih

AKTER 04.06.2012 08:40
Avion se srušio u Lagosu, nema preživelih


Svih 147 putnika i šest članova posade poginuli su u udesu aviona koji se srušio u najvećem nigerijskom gradu LagosuStrahuje se da ima još žrtava jer je avion pao u gusto naseljenom delu tog 15 milionskog grada, teško oštetivši nekoliko kuća, saopštile su lokalne vlasti.

Za sada, sa mesta nesreće izvučena su tela 10 žrtava.

Predsednik Nigerije Gudlak Džonatan proglasio je trodnevnu žalost u zemlji, otkazao sve za danas planirane zvanične obaveze i naložio da zastave budu spuštene na pola koplja tokom perioda žalosti.

On je rekao da će biti sprovedena detaljna istraga, u trenuku kada su spasioci požurili da pronađu preživele iz mesta na koje je pao avion, a to je gusto naseljen, siromašan kraj u blizini aerodroma.

Uzrok udesa aviona Boing MD83 lokalne kompanije "Dana er" nije poznat, a istražni organi su saopštili da je pronađena "crna kutija" i da je uručena policiji. Prema izjavama očevidaca, avion je leteo nisko i pravio veliku buku.

Lokalni zvaničnici su potvrdili da u nesreći koja se dogodila u nedelju po podne nema preživelih, ali se spasilačka akcija nastavila.

"Pretpostavljamo da su svi mrtvi", rekao je predstavnik nigerijskog Istražnog biroa za nesreće Tunđi Oketunbi.

Prema njegovim rečima, tačan broj mrtvih biće ustanovljen tek nakon što se okonča akcija istrage i spasavanja.

Predstavnik "Dana era" je potvrdio da je na letu iz Abudže za Lagos bilo 147 putnika i šest članova posade.

Gust dim i plame dugo su mogli da se vide u oblasti pada aviona i iz dvospratne zgrade koja je najviše uništena. Avion je trupom zakačio crkvu, jednu prodavnicu i jednu dvospratnu stambenu zgradu.

Haos je nastao kada je nekoliko hiljada građana pohrlilo na mesto nesreće, a vlasti nastojale da održe mir. Zbog velike gužve, ambulantna kola su se teško probijala, a neka i nisu mogla da prođu.

Agencija Rojters je javila da se među poginulima nalazi i predstavnik nigerijske nacionalne petrolejske kompanije "Levi Ajuonuma", prema listi putnika koju je objavila avio-kompanija. On je zapravo predstavnik ministra za naftu svoje zemlje koja je najveći afrički proizvođač nafte.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak