Ubijao dečake pa prodavao njihovo meso na pijaci

Glas javnosti 25.05.2012 15:47
Ubijao dečake pa prodavao njihovo meso na pijaci


Policija na jugozapadu Kine uhapsila je čoveka koji je osumnjičen da je ubio desetak dečaka i mladića, a potom komadao njihova tela i prodavao meso na pijaci kao nojevo, javili su kineski mediji.
Džang Jongming (56) uhapšen je pre dve nedelje u rodnom selu Nanmen u Junanu i protiv njega je pokrenuta istraga o ubistvu jednog 19-godišnjaka krajem aprila i nestanku više drugih, preneo je vebsajt Guangdži njuz.

Policija je uhapsila osumnjičenog tokom istrage o nestanku tinejdžera u pokrajini Junan proteklih godina.

Pretražujući Džangovu kuću, policija je pronašla mobilni telefon i bankovnu karticu ubijenog mladića, kao i druge dokaze, navodi kineski sajt, podsećajući da je iz istog sela nestalo još desetak tinejdžera u poslednjih nekoliko godina.

Džang, usamljenik koji nikada nije razgovarao sa susedima, ranije je proveo skoro 20 godina u zatvoru zbog ubistva, a u selu je poznat kao "kanibalski monstrum", preneo je AFP.

Meštani su ispred njegove kuće viđali zelene plastične kese iz kojih su, kako im se činilo, virile kosti, a kineski list "Standard" navodi da je policija u Džangovoj kući pronašla ljudske oči u vinskim bocama i okačeno ljudsko meso koje se sušilo.

Policija strahuje da je Džang ljudskim mesom hranio svoja tri psa, a da je ostatak prodavao na pijaci, kao "meso noja", navodi kineska štampa.

Novinska agencija Sinhua je prenela da je Peking u Junan poslao ekspertski tim da nadgleda istragu o nestalim tinejdžerima.

Ekspert za Kinu na Univerzitetu u Hong Kongu Džozef Čeng podsetio je da je Junan pogranična pokrajina, koja je svesna svoje relativne zaostalosti u poređenju sa drugim kineskim pokrajinama, a priča o kanibalizmu kalja sliku o njoj, pa se verovatno zbog toga prikrivaju detalji o ovom slučaju.

Kanibalizam je osetljiva tema u Kini jer je poznato da je to bila taktika preživljavanja u periodima masovne gladi, na primer krajem 50-ih godina prošlog veka, a pojedinačni sličajevi su zabeleženi i tokom Kulturne revolucije od 1966. do 1976. godine, podseća francuska agencija.


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak