Američki nacisti lobiraju u Kongresu

Vesti 15.04.2012 10:40
Džon Bouls (u sredini), prvi lobista nacista u Kongresu SAD-a

Džon Bouls (u sredini), prvi lobista nacista u Kongresu SAD-a


Ljubitelji Adolfa Hitlera iz “zemlje predvodnika svetske demokratije“, iz SAD-a, pokušaće ozbiljnije da zatalasaju tamošnju političku scenu - naime, američka Nacistička partija registrovala je prvog lobistu ili zastupnika u Kongresu u Vašingtonu.Džon Bouls (55) je rekao američkim medijima da želi da se pozabavi političkim pravima i pravom na glasanje i da očekuje da će kongresmeni prihvatiti sastanke sa njim, prenosi BBC, istakavši da je lobiranje nešto što će partija "probati prvi put i videti da li ima uspeha".


Lobiranje je uobičajena praksa u američkoj politici i lobističke grupe u detalje objašnjavju svoje interese i polja delovanja.


Bouls je u registaciji naveo i druge lobističke interese kao što su poljoprivreda, čist vazduh i voda, građanska prava, Ustav, zdravstvo, imigracija, zanati i penzije. On je dodao da neće biti plaćen za svoj rad u Kapitol hilu i da će imati pažljiv i objektivan pristup.

"Nemam nameru da uđem tamo i gurnem im svastiku u lice", rekao je Bouls, priznavši da ljudi možda neće hteti da se sastaju sa njim.


Bouls je 2008. godine bio predsednički kandidat Nacional socijalističkog pokreta.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak