SAD: Dobitnica zagubila loto-tiket?

B92 07.04.2012 10:36
SAD: Dobitnica zagubila loto-tiket?


Misterija oko dobitnika jedne od najvećih loto premija u SAD još nije rešena, pošto navodna dobitnica Mirlanda Vilson iz Merilenda tvrdi da je zaturila tiket.Vilsonova, koja je došla u Ameriku sa Haitija, prošle nedelje je javno saopštila da je jedna od troje dobitnika koji bi trebalo da podele 656 miliona dolara, ali je od tada više puta menjala priču o tiketu koji bi trebalo da joj donese nešto više od 218 miliona dolara.

Problem je nastao na samom početku, pošto su se javile njene kolege iz MekDonaldsa, u kome je radila, tvrdeći da su svi zajedno kupili tiket i da bi sada trebalo da podele dobitak.

Vilsonova to nije prihvatila, već je rekla da oni jesu zajedno uložili novac, ali da je taj tiket sama kupila.

Njen advokat Edvard Smit je pre dva dana čak zakazao i konferenciju za novinare, da bi je pred sam početak otkazao, bez obrazloženja. Na pitanje novinara da li je video tiket, advokat je priznao da nije.

Posle svega, navodna dobitnica je sinoć saopštila da je zagubila dobitni tiket, ali je demantovala da je celu priču izmislila da bi dobila medijsku pažnju.

Druga dva dobitna tiketa su izvučena u Kanzasu i Ilinoisu.

Dobitnik iz Kanzasa se juče javio, odlučivši da podigne sav novac odjednom, što znači da će mu posle poreza koje plati državi, ostati 110 miliona dolara.
Njegov identitet nije saopšten, jer on to nije želeo, već je samo poznato da je kupio jedan tiket koji je koštao jedan dolar.

Dobitnik iz Ilinoisa se još nije javio da podigne svoju nagradu.

Dobitnici imaju pravo da do 28. septembra kontaktiraju zvaničnike iz Lutrije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak