Тело Бин Ладена у САД?

РТС 03.03.2012 10:00
Тело Бин Ладена у САД?


Тело бившег лидера Ал Каиде Осаме бин Ладена није сахрањено у мору, већ је пребачено у САД, наводи се у електронској пошти фирме "Стратфор" коју је објавио "Викиликс".
Интерна електронска пошта, коју су размењивали агенти глобалне обавештајне приватне фирме "Стратфор", а објавио их је Викиликс, указују да је тело Осаме бин Ладена пребачено у САД.

У мејлу, који је послао потпредседник "Стратфора" за обавештајне послове Фред Бартон, само неколико сати пошто је председник Барак Обама објавио детаље акције у којој су морнарички специјалци убили Осаму бин Ладена у Пакистану, дословце стоји: "Узели смо тело. Хвала богу", објавио је Викиликс.

После само 25 минута уследила је следећа порука: "Тело је пребачено у Довер, ДЕ, авионом ЦИА", а у истој поруци помиње се и војни институт за патологију у Бетесди.

"Довер, ДЕ" односи се на град Довер у савезној америчкој држави Делавер, где се налази велика војна база, 175 километара далеко од Вашингтона.

У следећој поруци, која је уследила сат касније, Бартон, који се сматра водећим експертом за тероризам и безбедност, додаје: "Ако су тело бацили у море, у шта сумњам, личило би на оно што је уређено са пепелом нацисте Адолфа Ајхмана. Ми бисмо желели да направимо фотографије, узмемо ДНК-а, отисак прста и још много тога. Његово тело је повезано са злочинима, и ја мислим да ни FBI ни DOA (Одељење за правосуђе) не би то дозволили".

Адолф Ајхман је био водећи нацистички организатор холокауста, који је после Другог светског рата са лажним пасошем побегао у Аргентину. Ту су га у тајно организованој акцији отели агенти израелске тајне службе Мосад и пребацили у Израел, где је био изведен на суд.

Осуђен је на смрт, погубљен, кремиран, а његов пепео је просут у море на тајној локацији, тако да не постоји ниједно место које је спомен на тог ратног злочинца.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak