SAD: Benzin 78 RSD, počele krađe

B92 24.02.2012 20:44
SAD: Benzin 78 RSD, počele krađe


Sjedinjene Američke Države su godinama bile poznate po jeftinom gorivu, a skok cena derivata doneo je novu vrstu kriminala – krađu goriva na pumpama.Rast cena sirove nafte doveo je i do skoka cena goriva na pumpma, a američka policija se sada po prvi put suočava sa nečim do skora nezamislivim- krađama benzina sa pumpi.

Kako prenosi Ej-Bi-Si (ABC) televizija u poslednja dva meseca dogodilo se više krađa u kojima su lopovi pokušali da prespu gorivo sa pumpi u velike kanistere koje su vozili u specijalno pripremljenim kombijima.

U Americi je prosečna cena benzina oko 3,59 dolara za galon, koji ima 3,78 litara (oko 78 dinara za litar), što je za 40 centi više u odnosu na pre godinu dana, a istovremeno i najviša cena goriva u američkoj istoriji.

Dalja poskupljenja koja se najavljuju, očigledno su dovela do ideje da se benzin krade, sa čim se policija u SAD nikada ranije nije suočavala zbog niske cene goriva.

Poslednji pokušaj se, kako navodi Ej-Bi-Si, dogodio pre dva dana na benzinskoj pumpi u blizini grada Tampa na Floridi, kada su lopovi dovezli kombi do pumpe i iz cisterni počeli da prebacuju gorivo u spremljene kanistere.

Policija je osujetila tu krađu, ali je ona samo jedna u niza više desetina koje su se dogodile širom Amerike.

Ukradeno gorivo se kasnije prodaje kamiondžijama po ceni od 2,5 dolara za galon, a s rastom cene goriva, američka policija strahuje da će ovakvih krađa biti sve više.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak