Terorista s Kosova pokušao da ubije svedoke

Mondo 22.02.2012 20:01
Terorista s Kosova pokušao da ubije svedoke


Osuđeni terorista s Kosova optužen je u SAD jer je pokušao da unajmi profesionalnog ubicu koji bi odsekao glave ljudima koji su svedočili protiv njega.Imigrant sa Kosova Hisen Šerifi, nedavno osuđen u SAD zbog planiranja terorističkog napada, optužen je da je pokušao da unajmi profesionalnog ubicu da odrubi glave trojice svedoka koji su svedočili protiv njega.

Šerifi je u utorak optužen po devet tačaka da je sa mlađim bratom i prijateljicom planirao da unajmi profesionalnog ubicu.

Prema sudskim spisima, jedan potkazivač Federalnog istražnog biroa (FBI) prihvatio je 5.000 dolara od Šerifija i obezbedio lažirane slike obezglavljenih leševa kao potvrdu da je obavio posao.

Mlađi brat Hisena, Škumbin Šerifi (21) i njegova prijateljica Nevin Eli Elšieh (46) uhapšeni su prošlog meseca i optuženi u sklopu složene istrage FBI.

Ukoliko budu osuđeni, mogu dobiti maksimalne kazne doživotnog zatvora.

Hisen Šerifi (27) osuđen je u januaru na 45 godina zatvora zbog planiranja napada na bazu američkih marinaca u Kvantiku u Virdžiniji i na mete u inostranstvu.

Slučaj se zasnivao na svedočenjima i dokazima koje su prikupili doušnici FBI od Danijela Patrika Bojda, koji je prešao u islam, a osumnjičen je za veze sa stranim terorističkim grupama.

Bojd i njegova dva sina izjasnili su se krivima po federalnim optužbama za terorizam.

Hisen Šerifi je proglašen krivim u oktobru 2011, a tužioci navode da je kratko posle okončanja suđenja, on prišao jednom zatvoreniku i pitao ga da li zna nekoga ko je voljan da ubije za novac.

Šerifi je rekao tom zatvoreniku da želi da trima vladinim doušnicima koji su svedočili na njegovom suđenju, budu odsečene glave.

Taj zatvorenik, osuđeni diler droge, kontaktirao je odsek FBI u Reliju u Severnoj Karolini i pristao da postane poverljiv vladin potkazivač i nosi snimač.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak