Somalijski pirati počeli da seku ruke taocima

Kurir 25.01.2012 20:02
Somalijski pirati počeli da seku ruke taocima


Novu surovu taktiku za povećanje otkupnine pirati prvi put primenili u petak na vijetnamskom kapetanu ribarskog broda FV Shiuh FU-1Somalijski pirati počeli su svojim taocima da odsecaju ruke, u pokušaju da izvuku još veću otkupninu od vlasnika otetih brodova, piše Dejli mejl. Ovu novu surovu taktiku pirati su prvi put primenili u petak na vijetnamskom kapetanu ribarskog broda FV Shiuh FU-1 kojeg Somalijci drže u zatočeništvu duže od dve godine.
 
Brod FV Shiuh FU-1 koji je u tajvanskom vlasništvu otet je u vodama severno od Madagaskara na Badnjak 2010. godine, a na njemu se nalazi 26 članova posade. Nakon što pregovori o otkupnini u iznosu od tri miliona dolara nisu uspeli, pirati su kapetanu Čao-I Vuu odsekli desnu ruku.
 
Poslije brutalnog čina pirati su dozvolili članovima posade da nazovu svoje porodice i ispričaju im šta se dogodilo. Tim potezom, kako piše list, pirati su vlasniku broda i porodicama otetih poslali poruku da će u slučaju neisplate otkupnine povrediti još nekog člana posade.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak