Renovirajte stan maštovito

Ženski svet 21.01.2008 14:48
Renovirajte stan maštovito


Gledajući svaki dan svoju dnevnu, spavaću sobu i kuhinju shvatili ste da vaš stan vapi za preuređivanjem, a vi jednostavno nemate dovoljno vremena. Nema mesta panici. Ako ste dovoljno racionalni i ako znate odakle treba da započnete sa poslom, sve u "paketu" možete da završite za dva dana.Uglavnom svi skupljamo neke stvarčice za koje smo emotivno vezani, a koje nam i nisu preko potrebne. Saberite se i postavite sebi pitanje: Šta je to od svega ovog meni stvarno potrebno? Kada sortirate i odvojite potrebne od nepotrebnih stvari i stvarčica, rešite se svega što nećete više koristiti, tako što ćete ih pokloniti ili jednostavno baciti. Takođe, svu garderobu koju nećete oblačiti u nastupajućoj sezoni odložite u kutije koje ćete zaštititi od moljaca.
Sređivanje i dobra reorganizacija prostora, znači i više mesta na policama, u ormanima, vitrinama i komodama. Ponekad je dovoljno da samo pomerite nekoliko komada nameštaja i u prostoriji će se već lakše disati. Radni sto sa računarom u dnevnom boravku ili trpezariji svima već "bode" oči, pa je najbolje da ga prebacite na neko manje upadljivo mesto ili napravite neku funkcionalnu pregradu. Ukoliko vam je dnevni boravak spojen sa trpezarijom, ne pretrpavajte ga nameštajem jer će vam drastično umanjiti prostor pa ćete imati osećaj da se nalazite u salonu nameštaja.
Krevet ili garnitura za sedenje ne postavljajte tako da je leđima okrenut ka ulaznim vratima. Osim što se oni koji sede na njemu neće osećati prijatno kada im neko dolazi sa leđa, tako i oni koji dolaze neće biti oduševljeni kada vide vaše zadnjice. Visoka i široka ogledala stvoriće osećaj većeg prostora, dajući stanu dubinu i posebnu prefinjenost. Sigurno odavno znate da boje utiču na raspoloženje ljudi. Razveselite zidove u stanu, u zavisnosti šta u kojoj prostoriji radite. U sobi koja ima funkciju da obavljate neki posao, zidove okrečite u intenzivne i jarke boje koje će vas održati budnim, dok prostorije za odmor treba da budu blagih i pastelnih nijansi. Stan pretrpan slikama i posterima može izazvati klaustrofobičan osećaj, pa sa njima ne treba preterivati. Zastori mogu osvežiti sobu i dati joj novi izgled, dok će joj zavese dati ugodniju atmosferu. Ako više volite zavese, imajte uvek dva seta. Jedan laganiji svetlih boja i nijansi za žarke letnje dane i one gušće, braon nijansi za stvaranje toplije atmosfere u hladnim danima. Kreirajte svoj životni prostor prijatnim detaljima koji su i pokazatelji vaše ličnosti.
 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak