Jovana Stipić: Oaza za život udvoje

Hello 04.08.2011 16:53
Jovana Stipić: Oaza za život udvoje


Kada je pre dve godine počela da se zabavlja sa sadašnjim suprugom, izdavačem i prevodiocem Sretenom Stojanovićem, glumica Jovana Stipić je ubrzo odlučila da počne da živi sa njim, pa je zato njegov momački stan brzo preuredila i napravila od njega mirnu oazu za život udvoje.Kada je pre dve godine počela da se zabavlja sa sadašnjim suprugom, izdavačem i prevodiocem Sretenom Stojanovićem, glumica Jovana Stipić je ubrzo odlučila da počne da živi sa njim, pa je zato njegov momački stan brzo preuredila i napravila od njega mirnu oazu za život udvoje. Ova lepa dama, koja je široj publici poznata po odličnoj ulozi u filmu „Čarlston za Ognjenku“, slobodno vreme rado provodi u svom domu u centru Novog Sada, gde sa suprugom često organizuje žurke za bliske prijatelje. Budući da je na jesen očekuju novi poslovni izazovi, Jovana predstojeće leto planira da provede na moru, a ove godine odlučila je da obiđe grčka ostrva, Azurnu obalu i Hrvatsko primorije.


Koliko živite sa suprugom u sadašnjem stanu?
- Posle tri meseca poznanstva počeli smo da živimo zajedno, a to je bilo pre dve godine.
Kako je taj stan izgledao kada ste se uselili i jeste li menjali enterijer?
- Bio je to pravi momački stan u kojem je televizor bio veći od kuhinje. Na sreću, dopadaju nam se slične stvari pa je bilo lako napraviti oazu za nas dvoje. Sada ima više boja, više cveća, a kuhinja ne služi samo za ukras. Tako nam je stan postao omiljeno mesto iz koga se teška srca odlazi.


Jeste li od onih koji vole da im u kući sve bude na svom mestu?
- Volim da je sve na svom mestu, ali nisam zvocalo, već ono što mi smeta sklonim. Važno mi je da je stan uredan jer teško funkcionišem u haosu.
Volite li da pravite kućne žurke i činite li to često?
- Naš stan je idealan za žurke jer ima veliku dnevnu sobu koja je spojena sa kuhinjom. Šank je mesto za koje se svi otimaju, a od svega je najvažnije što imamo divne, tolerantne komšije kojima ne smeta glasna muzika.


Da li ste obično kod kuće u vreme nedeljnog ručka?
- Na ulazu u stan stoji tabla na kojoj su okačene razne poruke. Jedna od njih je isečak iz nekih novina na kojem piše: “Nedelja je da se ruča i odmara!” Kao i svi pravi Vojvođani i mi to poštujemo. Nedelja je kod nas posebna i po tome što tada kuva moj muž, a ja samo uživam.
Volite li i vi da kuvate i postoji li neki specijalitet koji se vašem suprugu posebno dopada?
- Volim da kuvam i svaki dan nešto pravim, a moj muž kaže da su mu sva jela omiljena iako ja vidim da je osmeh na njegovom licu najveći kada se na trpezi nađe jedno filipinsko jelo ili francuski kiš loren. Omiljene poslastice iz naše kuhinje su krempite, tiramisu i mus od čokolade.

Po čemu ćete pamtiti prvu godinu braka sa suprugom?
- Svi su nam rekli da je prva godina najteža. Mi nismo to tako doživeli, putovali smo, radili i više se smejali nego plakali.
Planirate li da se uskoro ostvarite u ulozi majke?
- Ne umem ni sebi ni vama da kažem kada će to biti, jer ne zavisi samo od mene, ali znam da želim i da će biti.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak