Kuća u crno-beloj kombinaciji

S media 27.07.2011 16:15
Kuća u crno-beloj kombinaciji


Ako želite da svoj životni prostor učinite sofisticiranim i inovativnim, najbolji je koktel crne i bele boje da ukrasite svoje boravište.Da vaša crno-bela soba ne bi bila dosadna, koristite veliki interesantan nameštaj u neobičnim i kreativnim oblicima.

Važan princip kada ukrašavate dom u crnoj i beloj je da kupite jedan ili dva predmeta koji sadrže obe boje. U suprotnom, neka vaš nameštaj bude samo u jednoj od ove dve boje, inače će soba izgledati natrpano. Uostalom, ako ikada poželite da promenite kombinaciju boja u kući, jednobojan nameštaj se lakše uklapa.

Ako je prostorija u potpuno crno-belom previše za vas, pokušajte da koristite jarke boje u detaljima. Zapamtite, ne preterujte sa šarenilom. Fotografija, jastuk ili nekoliko ukrasa biće sasvim dovoljno.


Korišćenje crno-belih pločica na podovima u malim prostorijama je jedna od osnova dobrog uređenja. Na primer, skučeno kupatilo izgledaće bolje ako stavite crno-bele podne obloge, a zatim obojite zidove I odaberete nameštaj u beloj boji za savršen izgled.

Zidovi, ako se dobro okreče, poboljšaće izgled svakoj prostoriji. Bojite zidove u obe boje, tako što ćete ili obojiti jedan zid u jednu a tri u drugu boju ili naspramne zidove obojiti istom bojom. Pruge u crno-beloj ili prskanje crnom bojom preko belih zidova su takođe u opciji.


Možete obojiti zidove u belo, a zatim koristiti u crno uokvirene slike i fotografije ili nalepnice, posebno ako niste sigurni da zaista želite ovu kombinaciju duže vreme. Zavese su još jedan način da dobijete kombinaciju crne I bele, a da imate mogućnost izmene kada promenite raspoloženje.

Pločice i podne obloge u kombinaciji crne i bele odlično izgledaju. Kockaste se možda čine demode, ali su i dalje elegantan dodatak enterijeru. Ako koristite pločice obložene kontrastnom bojom, pod će izgledati malo manje dramatično.

Ukrasite sto ili stočiće crno-belom kombinacijom. Crni stoljnjak uz belu vazu, belo cveće, sveće, tanjire, bele ubruse izgleda izuzetno.

Prekrivači mogu biti deo ovog “eksperimenta”. Koristite crno-bele tepihe, ćilime, zavese.

Drugi važan deo enterijera su svetla. Možete da koristite lustere svetle boje, lampe sa abažurom u crno-beloj kombinaciji ili čak u boji. Na ovaj način, možete da jednostavno dodate potrebne nijanse vašem dekoru.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak