Zatvoreni bazeni na Zlatiboru

Press 23.07.2011 18:30
Zatvoreni bazeni na Zlatiboru


Sanitarna inspekcija je zbog bakteriološke neispravnosti vode zabranila kupanje u četiri bazena na Zlatiboru, „Mona", „Satelit", „Olimp" i „Čigota", i na bazenu u hotelu „Zlatiborska noć" na Beloj zemlji kod UžicaNa Zlatiboru trenutno boravi preko 15.000 gostiju koji rashlađenje uglavnom traže na zlatiborskim bazenima. Upravo ta gužva na bazenima jeste i razlog što je došlo do zagađenja vode. Po rečima Snežane Tadić, načelnice sanitarne inspekcije Zlatiborskog okruga, na osnovu poslednjih analiza vode koje je uradio Zavod za javno zdravlje u Užicu analize su pokazale da je u bazenima povećan broj bakterija.

- Gosti bazena ne poštuju propise o tuširanju pre ulaska u vodu i prolasku kroz dezinfekcionu barijeru. Naložili smo dezinfekciju bazena. Zabrana će trajati sve dok tri uzastopne analize ne pokažu da je voda ispravna - rekla je Tadićeva.

Direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Biljana Mijović kaže da je od po tri uzorka, koliko se uzima sa bazena, došlo do odstupanju uglavnom u jednom.

Gosti Zlatibora trenutno se mogu rashlađivati na nekoliko prirodnih kupališta, kao što su Zlatiborska jezera, Jokino vrelo...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak