Osvetlite dom

Alo 21.07.2011 16:28
Osvetlite dom


Prirodno svetlo je najbolji način da se osvetli dom. Nažalost, kvalitet tog svetla varira od strane sveta na koji vaš stan ili soba „gleda“.Ako imate premalo prirodnog svetla u enterijeru, da biste ga povećali, ne treba vam mnogo vremena ili novca, a učinićete mnogo za svoje raspoloženje.
Sledi nekoliko jednostavnih i delotvornih saveta kako da osvetlite prostoriju prirodnom svetlošću.

Neka prozori budu uvek čisti
Ovo je najočigledniji način na koji možete pustiti sunčevu svetlost u svoj dom. Neka su vaši prozori uvek blistavo čisti i nikad nemojte dopustiti da sloj prašine sprečava ulazak prirodnog svetla.

Birajte svetle boje
Ako je vaša soba okrečena u tamnu boju, teže ćete je osvetliti. Birajte pastelne i svetle boje zidova i nameštaja.
Koristite reflektivne površine
Sjajni nameštaj takođe pomaže da osvetlite prostoriju. Bitno je da ogledala pozicionirate na prava mesta, a da nameštaj bude uvek čist i blistav.

Nameštaj stavite na pravo mesto
Nepravilno postavljen nameštaj može da blokira prodor svetlosti u sobu. Pomerite krupni nameštaj i dopustite protok sunčevih zraka.

Stavite umetnička dela svetlih boja
Ovo je najlepši način na koji možete razvedriti prostoriju. S jedne strane, umetnička dela od stakla i reflektivnih površina pomažu da se osvetli prostorija, a s druge strane, pomoću takvih dela imate priliku da iskažete svoju kreativnost i individualnost.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak