Čišćenje klima uređaja

Sredi dom 18.07.2011 06:35
Čišćenje klima uređaja


Čišćenje klima uređaja je bitan deo održavanja higijene u stambenom prostoru. Sve nečistoće koje se tokom godine nakupe u unutrašnjosti i na filteru, pri prvom uključivanju uređaja u letnjoj sezoni, budu izbačene direktno u vazduh oko nas.
Osim poboljšanja kvaliteta vazduha koji udišemo, redovno održavanje i čišćenje klima uređaja će povećati njenu efikasnost i održaće je duže u dobrom radnom stanju. Kada pomislite na zadržavanje prljavštine, prašine i alergena na filterima pri redovnoj upotrebi, shvatićete da je održavanje higijene veoma bitno za sve ukućane, a naročito decu.

Redovno čišćenje filtera

Pod redovnim čišćenjem filtera se podrazumeva njihovo ispiranje pod mlazom vode. Ovaj način čišćenja bi se trebao praktikovati dva puta mesečno u sezoni kada se klima uređaj najčešće koristi. Tom prilikom je potrebno izvaditi filter i detaljno ga isprati čistom vodom.

Čišćenje klima uređaja

Godišnje čišćenje

Jednom u godini je potrebno pozvati profesionalca da obavi detaljno čišćenje Vašeg klima uređaja. To je najbolje uraditi pre početka sezone korišćenja klime.

Čišćenje klima uređaja


Mirisi za osvežavanje vazduha

Na tržištu se mogu kupiti sprejevi koji se nanose na filtere ili na isparivač unutrašnje jedinice klima uređaja. Neki od tih sprejeva služe za dezinfekciju vazduha i sprečavaju razvoj bakterija i mikroorganizama. Postoje i takvi sprejevi koji ostavljaju prijatan miris na vazduh koji izduvava klima uređaj. Ipak, ovi mirisi se ne smeju stavljati na uređaj koji nije očišćen.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak