5 ideja za uređenje dečije sobe za devojčice

Kućne Čarolije 08.07.2011 18:00
5 ideja za uređenje dečije sobe za devojčice


Dečije sobe za devojčice su u većini slučajeva uređene tako da u njima preovladavaju roze, ljubičasta, naranžasta ili crvena boja, mada se svakako može upotrebiti ona boja koja je detetu prijatna. Takođe se kao motivi u sobi za devojčice ističu srca, cvetići ili mašne, mada ni ovo ne treba da bude pravilo.Ukoliko devojčica želi sobu kao iz bajke koja podseća na sobu princeze, priuštite joj kočiju iz bajke koja će biti predivan dekor sobi, a usput će devojčice moći u njoj da provode vreme koje je predviđeno za igru ili da uživa sa prijateljicama.

Dečije sobe namenjene deci u predškolskom uzrastu uglavnom su ispunjene igračkama i maštovito dizajniranim nameštajem koji karakteriše njihovo malo carstvo. Neizbežni komadi nameštaja koje treba da poseduje mala princeza su toaletni stočić sa ogledalom i mini garnitura za sedenje gde će provoditi vreme sa svojim prijateljicama.

Uz malo mašte, sobu opremljenu najjednostavnije dizajniranim nameštajem, možete učiniti vrlo raskošnom. Nalepnice za zidove sa zanimljivim motivima ili četkica i malo boje u ruci kreativnog roditelja, mogu dečijoj sobi u potpunosti dati novi izgled.

Kada uređujete dečiju sobu za koju je predviđen prostor malih dimanzija, potrudite se da iskoristite na najbolji način svaki kvadratni centimetar. Najbolje ideje donose dobro iskorišćenje prostora sa zadržavanjem skladnog izgleda. Krevet sa fiokama u dnu koje mogu poslužiti za odlaganje stvari, radni sto i stolica, dovoljni su elementi koji će devojčici omogućiti prijatan boravak u sobi, a da pri tom prostor ne bude prenatrpan. Horizontalne linije na zidovima, dobijene kombinacijom svetlih boja, učiniće prostor vizuelno većim.

Još jedan primer dobro iskorišćenog prostora jeste postavljanje kreveta iznad garderobera. Na ovaj način se dobija dovoljno prostora za odlaganje stvari a smanjuje se opterećenje površine poda koja može ostati slobodna kao prostor za neometano kretanje.


Sam izgled dečije sobe odnosno motivi, boje i elementi koji se nalaze u njoj, zavisiće od interesovanja deteta. Shodno tome dečije sobe za devojčice ne moraju biti u roze boji, ukrašene motivima srca, cvetića ili leptira, već mogu biti uređene plavim i zelenim tonovima, a umesto lutkica u sobi se mogu naći lopte ili automobili ako oni predstavljaju devojčicina interesovanja.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak