Spremite se za fakultet

DominoMagazin 08.07.2011 09:30
Spremite se za fakultet


Septembar je verovatno najtužniji mesec u godini. Leto prolazi, više nema plaža, koktela i devojaka u toplesu. Umesto toga, kreće štreberska sezona, upisi, jurenje uslova i dosadna predavanja i tako narednih 9 meseci. Sasvim dovoljno da poželite da se iselite. Zato smo vam napravili vodič: Fakulteti za početnike koji će vam pomoći da se snađete u tim teškim trenucima.Evo ovako, za početak, završite srednju školu ili gimnaziju, pod uslovom da ste uspešno prebrodili obdanište i osnovnu, pročitajte naš Vodič – Beograd za početnike i onda ste spremni da se suočita sa akademskim životom. Da vas odmah razveselimo - kako se razlikuju devojke od tipova na ETF? One imaju roze digitrone.

IZBOR FAKULTETA


OK, nećemo baš previše da se bavimo ovom temom, pošto pretpostavljamo da ste se već odabrali neki od brojnih fakulteta. U svakom slučaju trebalo bi da znate kako će vam izgledati narednih pet godina. Ovakva vam je situacija – nadamo se da niste odabrali medicinu – predugo traje i nikada se nećete zaposliti. Osim toga nećete videti sunca od preteranog učenja. Ako odaberete ETF dobićete titulu naj-štrebera i dioptriju od -20, kao i višak muških prijatelja. Ženska akademska populacija je brojnija na Ekonomskom ili Pravnom. Nisu loše ni akademije umetnosti, ali vam one ne garantuju da za 10 godina nećete stajati u redu za socijalnu pomoć i hraniti se u Narodnim kuhinjama Crvenog krsta. Valjda ste sada sve shvatili?

MUVANJE NA FAKULTETIMA

Jasno je da ste upisali fakultet zbog gomile mladih lepih i gotivnih ljudi. Pa, velika je verovatnoća da ćete se tu brzo razočarati, pogotovo ako ste razmaženo derište iz neke od beogradskih gimnazija. Ako ste ipak čuvali ovčice u Sjenici onda će vaši studenski dani izgledati kao luda zabava u Hollywoodu. Evo ga i uputstvo za muvanje po fakultetima:
  Tipovi
Koji tipovi? Na Filološkom? Bio je jedan pre nekoliko godina, ali mislim da je samo tražio nešto. Ne, mora da ste pogrešili. Muškarci su vam stvarno ugrožena vrsta na ovom fakultetu. Oni malobrojni su ili gej ili potpuno nedostupni pošto je konkurencija ogromna. Da ste upisali ekonomiju znali biste da objasnite to ponudom i tražnjom. U svakom slučaju, tipa ne tražite na filološkom osim ako niste mlađa sestra Angeline Jolie.

Devojke
Akvarijum! Bukvalno! Ako ste kojim neverovatnim slučajem hetero orijentisan muškarac iole pristojnog izgleda na Filološkom će vam biti stvarno dobro. Pritom, uopšte ne morate da budete mister univerzuma, da bi vaš ego rastao do nebesa... A i buduće učiteljice francuskog su tako seksi dok vam objašnjavaju neke stvari: Oh mon amour. Mais, non, non...  oh oui, OUI...
Tipovi
Ako tražite pravo balkansko muško ovde ćete ga naći. Prepoznaćete ih po crnim kožnim patikama i polo majicama iz supermarketa uvučenim u farmerke. Tipovi bez previše ukusa i sa nedostatkom šarma su uvek bili na ceni kod devojaka. Ali, zato će ovi umeti da promene osigurače, ili da srede nešto oko kanalizacije, a sigurica posao od 9 do 5 ih čeka čim završe faks. Uostalom život i ne treba da bude zanimljiv.

 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak