Unesite svežinu u stan

Suzana Obradović Stil magazin 29.06.2011 23:37
Unesite svežinu u stan


Tajna uspešnog dekorisanja ne zavisi od novca, već od maštovitog korišćenja onoga što imate. Iskoristite boce, staru tkaninu koju nikada niste upotrebili ili sveže voćeSvakodnevni ukrasi
Korpe za hleb, posude i ostali predmeti koje svakodnevno koristite ne bi trebalo da ostanu sakriveni u ormaru. Oni mogu da izgledaju zanimljivo i kao dekorativni predmeti, a kad su u stalnoj upotrebi, prašina se na njih ne hvata više nego na ostale predmete koji su izloženi na vidljivim mestima. Police pričvršćene za zid su sjajan prostor za odlaganje predmeta koje obično držite sakrivene i nagomilane u nekoj kutiji ili ormaru. Većina zaboravljenih predmeta mogu biti simpatični ukrasi kada ih grupišete po bojama i oblicima.

Unesite prirodu u dom
Postoji bezbroj načina na koji možete uneti prirodu u stan ili kuću osim gajenja cveća. Na primer, možete staviti kamenčiće u tegle, oko vaze ili na neko izolovano mesto. Iznenadiće vas koliko topline na taj način unosite. Dnevnu sobu možete da ukrasite voćnim aranžmanom, važno je samo odabrati voće koje se ne kvari brzo. Najpogodnije su pomorandže, limun i jabuke. Aranžmane upotpunite orašastim plodovima koji se prodaju u radnjama za uređenje doma, ali i u kineskim radnjama i onima tipa „sve po 95".

Staklo kao ukras
Svetleća priroda stakla stvara jedinstven utisak, a u svakom stanu nađe se dosta neupotrebljenih starih boca i tegli. Prazne i oprane tegle izgledaće sjajno kada ih popunite kućnim potrepštinama zanimljivih boja i struktura (pirinač, šećer, testenina, pasulj...). Boce izgledaju odlično na mestima na kojima svetlo može da prolazi kroz njih kao kroz nakit, a možete ih i oslikati. Vizuelno može jako lepo da izgleda ako ispišete ime namirnice koja se nalazi u svakoj boci.

Kuhinjska vrata
Kuhinja je mesto u kojem svi ukućani provode mnogo vremena. Naravno da je važno da je održavate čistom, ali pokušajte da je učinite veselom i za oko prijatnom. Za početak, pogledajte kuhinjska vrata i razmislite kako bi mogli da ih osvežite. Dodajte malo obojenog stakla s motivima ili bez njih. Kuhinjska vrata će izgledati zanimljivije, a ceo prostor mnogo živahnije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak