Akcije NIS-a na najvišoj vrednosti od početka trgovanja

RTV 13.05.2011 15:51
Akcije NIS-a na najvišoj vrednosti od početka trgovanja


Akcije Naftne industrije Srbije (NIS) dostigle su danas najvišu, "istorijsku", vrednost od izlaska te kompanije na Beogradsku berzu, pošto je cena akcije dostigla 570 dinara, izjavio je direktor sektora poslovnih operacija Beogradske berze Siniša Krneta.
"Od jutros, od početka trgovanja, tražnja je vrlo silovita i cena je u 10:30 sati dostigla 570 dinara. Radi se o istorijski najvišoj vrednosti akcija NIS-a na Beogradskoj berzi od uključenja tih akcija na berzu 30. avgusta prošle godine," naveo je Krneta.

Najava rukovodstva kompanije da je NIS i u prvom kvartalu ove godine ostvario dobit i dobre poslovne rezultate doprinela je nastavku rasta cena akcija NIS-a na berzi, rekao je Krneta.

"Najave i očekivanja da je u prvom kvartalu 2011. godine, NIS ostvario možda i bolji finansijski rezultat od očekivanog, u poslednjih nekoliko dana, posebno u drugoj polovini ove nedelje doživljavaju svoju tržišnu manifestaciju" naglasio je Krneta.

Na rast akcija se odrazilo i to što je NIS kompanija koja neguje dobru saradnju sa investitorima, medijima i najširom javnošću, istakao je on i podsetio da je ta naftna kompanija za ponedeljak 16. maj najavila predstavljanje poslovnih rezultata za prvi kvartal ove godine na Beogradskoj berzi.

Najava mogućeg izlaska akcija NIS-a na druge međunarodne berze, kako je ocenio Krneta, je pozitivan pomak i doneće dobrobiti vlasnicima odnosno akcionarima NIS-a, a blagotvorno će delovati i na samo tržište Beogradske berze zato što matična tržišta u takvim situacijama uvek privuku dodatne investicije u odnosu na period koji prethodi tom izlasku.

Ukoliko se desi da akcije NIS-a izađu na međunarodnu berzu, to ne znači da će se akcijama, koje su registrovane u Centralnom registru Srbije i kojima se trguje u našoj zemlji, istovremeno moći trgovati na tim tržištima.

Rast akcija NIS-a nastavljen je i juče za 3,07 odsto, cena akcija na zatvaranju iznosila je 538 dinara, a u toku dana je dostizala 549 dinara.

Najvišu vrednost akcija NIS-a na Beogradskoj berzi do sada je dostigla 4. aprila kada je iznosila 551 dinar.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak