Država pripremila prodaju Luke Novi Sad

Nacionalni građanski 11.02.2011 18:59
Država pripremila prodaju Luke Novi Sad


Vlada Srbije je zvanično postala vlasnik Luke Novi Sad i zadužila Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja za brigu o preduzeću, saznaje “Nacionalni građanski”.Takođe, formirana je skupština tog preduzeća, koja je imenovala novi upravni i nadzorni odbor. Nakon toga doneta je odluka da se osnuje preduzeće Nova Luka Novi Sad. Za direktora je postavljen Milan Ćeran, koji je ujedno i direktor Zavoda za zaštitu spomenika grada, a novo preduzeće raspolaže postojećim kapitalom. Kako je izvor blizak Vladi Srbiji potvrdio za NG, sve se to izdešavalo u poslednje dve sedmice, pa je UO već doneo odluku o prodaji Luke, koju skupština treba da verifikuje 7. marta. Na aukciji će se pojaviti 100 odsto kapitala preduzeća jer je celokupna imovina zavedena kao državna.
Kako NG nezvanično saznaje, gradske vlasti su se odlučno protive prodaji Luke jer je u pitanju vredna imovina koju su gradile generacije Novosađana.

Milionski profit


Direktor Luke Novi Sad, sad već nepostojećeg preduzeća, Milenko Milivojević potvrdio je saznanja našeg lista kao tačnim.
– Ćeran još nije stupio na dužnost, ali svakako je izabran. Protivnik sam prodaje jer preduzeće ostvaruje profit od nekoliko miliona evra, redovno se dele plate koje su iznad proseka u Srbiji. Najbolja smo luka u Srbiji i ako nam dozvole da radimo, moći ćemo i samostalno da investiramo. Pritom je vrednost Luke oko 21 milion evra, a aktuelno rukovodstvo ga je procenilo na 11 miliona evra. O svemu sam obavestio nadležne od republike do grada, ali niko nije reagovao – rekao je Milivojević.
Kako smo saznali, za predsednika skupštine preduzeća izabran je čovek iz Laćarka, a u UO, pored predstavnika Vlade Srbije, Vlade Vojvodine, Novog Sada i “Voda Vojvodine” nalaze se i razni stranački ljudi iz Beograda i nekoliko vojvođanskih mesta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak