Akcije aerodroma na berzi od 7. februara

Beta 28.01.2011 15:00
Akcije aerodroma na berzi od 7. februara


Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze donela je u petak rešenje o prijemu akcija Aerodroma "Nikola Tesla" na A listing srpskog tržišta kapitala.

Kapital Aerodroma [AERO] podeljen je na 34,28 miliona vlasničkih hartija a na Berzi će se tim akcijama trgovati kontinuiranim metodom. Nominalna vrednost akcije Aerodroma je 600 dinara.

Indikativna cena za prvu trgovinu 7. februara utvrdjena je na 641 dinar. Ta cena je odredjena u visini obračunske vrednosti akcija iskazane prema usvojenom korigovanom finansijskom izveštaju izdavaoca sa stanjem na dan 1. januara 2010.

Osnovni kapital "Nikole Tesle" je iskazan kroz 34.289.350 običnih akcija pojedinčane nominalne vrednosti 600 dinara po kojoj će akcije biti podeljene u skladu sa Zakonom o pravu na besplatnu podelu akcija i novčanu naknadu koju gradjani ostvaruju u postupku privatizacije.

Većinski vlasnik Aerodroma je Republika Srbija u čijem posedu je 28,5 miliona akcija, odnosno 83,15 odsto beogradskog preduzeća. Sledi Akcionarski fond sa udelom u vlasništvu Aerodroma od 0,08 odsto.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak