Nestle i Dr. Etker kupuju Centroproizvod ?

S media 26.01.2011 18:59
Nestle i Dr. Etker kupuju Centroproizvod ?


Za kupovinu srpske prehrambene kompanije 'Centroproizvod' zainteresovane su dve liderske internacionalne grupacije - Nestle i Dr. Etker, saznaje NIN u dobro obaveštenim poslovnim krugovima."Za deo "Centroproizvoda" koji proizvodi takozvani slatki program zainteresovana je kompanija Nestle, dok bi „praškasti program" kupio Dr. Etker", piše u najnovijem broju nedeljnika.

Kako navodi list, prema nezvaničnim informacijama, pripreme oko završetka ove transakcije su pri kraju a ukupna prodajna cena 'Centroproizvoda' trebalo bi da iznosi oko 90 miliona evra.

Direktorka marketinga u 'Centroproizvodu' Olivera Papić potvrdila je za NIN da ta kompanija razmatra različite opcije, izmedju ostalog i moguća strateška partnerstva, akvizicije i regionalizaciju.

"'Centroproizvod' je trenutno u procesu razvoja strategije i planova za budućnost. Razmatramo različite mogućnosti, a izmedju ostalog i strateška partnerstva, akvizicije i regionalizaciju. Sigurno je da ćemo izabrati ono što je najbolje za kompaniju i njen dalji rast i razvoj. Samim tim, u kontaktu smo sa više potencijalnih strateških partnera", navela je Papić.

U toj kompaniji, takodje, ističu da su počastvovani pozicijom svoje kompanije „za čije strateško partnerstvo su zainteresovane vodeće svetske kompanije iz te oblasti".

"Odluku o budućnosti kompanije još nismo doneli, sve opcije i mogućnosti su još otvorene. Kada budemo imali definisan strateški pravac koji je blizu izvesnosti ili realizacije, o tome ćemo obavestiti medije", navodi se, pored ostalog, u saopštenju 'Centroproizvoda' koje je dobio NIN.

Kompanija 'Centroproizvod' privatizovana je 2004. godine, a kupac je bio domaći biznismen Darko Bajčetić koji je prethodno prodao kompaniju „Don kafa" izraelskoj kompaniji „Elite" (danas Štraus grupa).

Za 'Centroproizvod' je plaćena cena od oko 16 miliona evra, a prema evidenciji iz medija, u prošlih šest godina novi vlasnik je u modernizaciju uložio oko 20 miliona evra.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak