Evropska konferencija studenata tehnike u Beogradu

BEST Beograd 23.01.2011 17:31
Evropska konferencija studenata tehnike u Beogradu


Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd biće domaćin 29. Generalne skupštine BEST-a od 14. do 22. aprila
Beograd, Srbija - Od 14. do 22. aprila ove godine, Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd biće domaćin 29. Generalne skupštine BEST-a. Tokom devet dana trajanja ove konferencije, u Srbiji će se okupiti preko 300 delegata - studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka, sa 89 uglednih univerziteta iz 30 evropskih zemalja - kako bi zajedno diskutovali i donosili odluke koje se tiču budućnosti ove studentske mreže.
Generalna skupština (eng. General Assembly of BEST) je najvažniji međunarodni radni sastanak na nivou Udruženja. Održava se jednom godišnje, a u njenom radu aktivno učestvuju delegati svih BEST-ovih lokalnih grupa.
Svečano otvaranje Generalne skupštine održaće se 15. aprila u Beogradu. Uz delegate i organizatore, njemu će prisustvovati predstavnici državnih institucija, Univerziteta u Beogradu i visokog rukovodstva značajnih međunarodnih i domaćih kompanija koje sarađuju s BEST-om. Pored govora visokih zvanica, celodnevno otvaranje obuhvata prezentacije kompanija, internacionalni sajam poslova za delegate, organizatore i druge domaće studente, kao i studije slučaja na preko 10 tema iz savremene inženjerske prakse.
Preostalih nedelju dana Skupštine biće posvećeno plenarnom zasedanju tokom kog će delegati svih lokalnih grupa i rukovodstvo BEST-a diskutovati o delovanju organizacije i njenom razvoju, evaluirati kvalitet i ishode realizovanih projekata, kao i izabrati novo rukovodstvo i vođe velikih međunarodnih projekata poput Evropskog inženjerskog takmičenja (EBEC), Centra za karijernu podršku (BCS) i Simpozijuma o obrazovanju (EoE).
Pored članova BEST-a, konferenciji će moći da prisustvuju zainteresovani studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta svih univerziteta u Srbiji. Oni će tokom meseca marta moći da se prijave za učešće na sajmu poslova tokom Dana svečanog otvaranja ili za prisustvo na plenarnom zasedanju u svojstvu člana koorganizatorskog tima.
BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope, eng. Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnih nauka koja postoji od 1989. godine. Kroz svoje delatnosti - stručne kurseve, inženjerska takmičenja i sajmove zapošljavanja - studentima omogućava mobilnost, stručno usavršavanje i započinjanje karijere u struci. Broji 3000 članova-volontera sa 89 univerziteta iz 30 zemalja, a aktivnostima koje organizuje direktno utiče na milion studenata.
BEST Beograd je lokalna BEST grupa pri Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Postoji od 2003. godine, trenutno broji preko 100 članova i do sada je organizovala devet međunarodnih stručnih kurseva, četiri inženjerska takmičenja i šest izdanja godišnjeg sajma poslova "JobFair - Kreiraj svoju budućnost!" Tokom proteklih 7 godina, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 700 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 900 studenata iz inostranstva.
O BEST-u i Generalnoj skupštini možete se detaljnije informisati putem internet prezentacija: www.best.eu.org i www.best.rs.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak