Stranci se plaše da kupe „Telekom"

SrbijaNet 17.01.2011 13:29
Stranci se plaše da kupe „Telekom"


Rok za dostavu obavezujućih ponuda za „Telekom Srbija" produžen je sa 21. februara na 31. mart. Kako saznajemo, strani ponuđači još analiziraju isplativost kupovine srpskog provajdera.
- Utvrđeni rokovi nisu dali dovoljno vremena da investitori obave analize pre konačnih ponuda. Stranci se plaše nestabilnog kursa, ali i ponašanja Vlade, koja uvodi nove poreze i opterećenja koja nisu postojala kada je neko ulazio na tržište - kaže naš izvor.

Čeka se ruska ponuda!

U Ministarstvu finansija juče su nam delimično potvrdili ovu informaciju.

- Tačno je da je produžen rok da bi svi zainteresovani imali dovoljno vremena da dobro prouče dokumentaciju i svoje ponude. Informaciju da se plaše kursa ne možemo da komentarišemo - kratko su juče rekli u Ministarstvu.

Interesovanje za kupovinu 51 odsto „Telekoma" do sada je pokazalo sedam kompanija, i to „Dojče telekom", „Frans telekom", „Telekom Austrija", „Veder investments", „Amerika movil" u vlasništvu najbogatijeg čoveka na svetu Karlosa Slima, kao i „Turksel" i „Vimpelkom", obe u vlasništvu ruskog milijardera Mihaila Fridmana. Izvor Preša tvrdi da se najveće ponude očekuju od „Dojče telekoma", „Amerika movila" i „Telekoma Austrije".

Inače, u javnosti se pojavila informacija da se rok stalno pomera kako bi „Dojče telekom", koji važi za favorita, mogao da prikupi novac.

- To je neozbiljna priča jer će se novac skupljati tek kada se bude znalo ko je pobednik. Moguće je da će Slim ili Fridman iznenaditi sa nekom većom ponudom - kaže naš izvor.

Ekonomista Milan Kovačević kaže da se rokovi za prodaju „Telekoma" stalno odlažu, što ostavlja loš utisak.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak