OTE prodaje svoj deo Telekoma Srbija

B92 24.12.2010 08:22
OTE prodaje svoj deo Telekoma Srbija


Grčka telekomunikaciona kompanija OTE najavila je da će prodati 20 odsto svojih akcija u Telekomu Srbije ako dobije dobru cenu.

Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici odredila minimalnu cenu od 1,4 milijarde evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbije.

"Ne možemo mnogo da uradimo sa 20 odsto akcija," rekao je novi generalni direktor grčke kompanije Mihail Camaz i dodao da "OTE ne bi želeo da bude manjinski vlasnik u Telekomu sa nekim drugim akcionarima".

Vlada Srbije čvrsto je opredeljena da sredstva od prodaje "Telekoma Srbija" upotrebi u razvojne svrhe, izjavio je sinoć ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec.

On je TV B92 rekao da "postoji čvrst stav vlade" da se sredstva od prodaje "Telekoma" upotrebe u razvojne svrhe, a ne u tehničku potrošnju.

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je zaključak kojim je utvrđena minimalna početna cena za prodaju 51 odsto kapitala Telekoma "Srbija", u vrednosti od 1,4 milijarde evra, rececno je prethodno Tanjugu u kabinetu premijera Mirka Cvetkovića.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da, u saradnji sa Radnom grupom za sprovodjenje tendera za prodaju udela "Telekoma", obavesti sve učesnike na tenderu za privatizaciju dela te srpske kompanije o početnoj ceni.

Tendersku dokumentaciju do sada su otkupili "Dojče telekom", "Frans telekom", "Telekom Austrija", "Amerika movil", "Veder investments", "Turksel" i "Vimpelkom".

Tender za prodaju "Telekoma" raspisan je 20. oktobra ove godine, a rok za dostavljanje obavezujućih ponuda ističe 21. februara 2011.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak