Fijat "nam dođe" još 100 miliona evra

Mondo 17.12.2010 16:16
Fijat "nam dođe" još 100 miliona evra


Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da bi italijanski Fijat trebalo da uplati preostalih 100 miliona osnivačkog kapitala za kompaniju Fijat automobili Srbija u 2011. i 2012. godini.Dinkić je u Nišu podsetio da je obaveza Fijata da za zajedničko preduzeće sa Vladom Srbije uplati 200 miliona evra, od čega je do sada uplaćena polovina.

"Srbija će pratiti Fijatovu uplatu osnivačkog sa 50 miliona evra, od kojih će 33 miliona biti uplaćeno sledeće godine, a 17 miliona evra 2012. godine", kazao je Dinkić.

Kada Fijat investira više od 200 miliona evra i zaposli više od 1.000 ljudi, istakao je, stiče pravo na podsticaje za ra realizaciju ugovora proizvodnje novog modela automobila u Kragujevcu od 50 miliona evra.

Kako je precizirao Dinkić, taj podsticaj će biti podeljen na dva dela, od kojih bi 40 miliona trebalo da bude isplaćeno u sledećoj godini, a 10 miliona evra u 2012.

"To je sve predviđeno ugovorom sa Fijatom", kazao je Dinkić i precizirao da će će taj osnivački kapital i ti podsticaji biti na razdelu Ministarstva finansija Srbije u okviru budžeta Srbije.

Dinkić je dodo da će na razdelu Ministarstva ekonomije biti jedan deo sredstava za nastavak rekonstrukcije fabrike Zastava u Kragujevcu.

Ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić je u septembru najavio da će ukupna investicija Fijata u Srbiji biti 944 miliona evra.
Planirana je proizvodnja dva nova modela automobila.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak