Porodica Gorana Hadžića na poligrafu

Večernje novosti 09.12.2010 07:44
Porodica Gorana Hadžića na poligrafu


Novosadsku porodičnu kuću i dom ćerke haškog begunca pretresla policija, a zatim ukućane pozvala na poligrafsko testiranjePripadnici posebne jedinice MUP Srbije za otkrivanje ratnih zločina, u sredu su pretresli kuću Gorana Hadžića (62) u Ulici Aranji Janoša 9 u novosadskom naselju Telep. U potrazi za dokumentima koji bi eventualno ukazali gde je haški optuženik, specijalci su pregledali i kuću Hadžićeve ćerke Ivane, koja sa porodicom živi u Petrovaradinu.

Posle pretresa kuće, sa Hadžićevom suprugom Živkom i sinom Srećkom u zgradi PU Novi Sad je obavljen informativni razgovor, koji je trajao gotovo četiri sata. Ali, bilo kakve informacije o njegovoj sadržini u sredu nije bilo moguće dobiti, a nezvanično se saznaje da su bili podvrgnuti poligrafskom ispitivanju.


Žandarmi i policajci u civilu, pred kuću porodice Hadžić, bivšeg premijera SAO Slavonije, Baranje i Zapadnog Srema, a zatim i predsednik RSK, stigli su pre sedam sati. Izašli su oko 9.45. U kući su bili Hadžićeva supruga Živka, njihov sin Srećko, kao i Goranova sestra Goranka, a pretresu je prisustvovao i Miroslav Perković, porodični advokat.

Policajace su, posle pretresa, do kapije ispratili Hadžićeva supruga i sin. Neposredno pred odlazak, pripadnici MUP su iz kuće izneli dva kofera, kartonsku kutiju i produžni električni kabl.

Nezvanično, međutim, saznajemo, da su, posle pretresa koji je bio znatno detaljniji nego prethodni, članovima Hadžićeve porodice ipak uzeti mobilni telefoni i neki dokumenti.

- Kao i u prethodnim slučajevima, bili su veoma korektni - kazao je za "Novosti" advokat Perković.

Cilj ove akcije, po rečima Bruna Vekarića, zamenika tužioca za ratne zločine, jeste potraga za dokumentima i materijalima, ali i osobama koje imaju eventualna saznanja o tome gde se nalazi haški begunac Goran Hadžić, i mogli bi da pomognu u njegovom lociranju i pronalaženju.

Otkako je 2004. godine obelodanjena optužnica protiv Gorana Hadžića, ovo je treći pretres njegove kuće. Prethodni put, 9. oktobra 2009, odneto je više crnih kutija za registre sa dokumentima pronađenim u kući. Hadžićeva kuća je prvi put pretresana 2004. godine, neposredno posle njegovog bekstva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak