Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

Marija Kuharić DayLine.info 20.11.2010 07:10
Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !


Bio je to loš početak 2010. - Slobodanu i Filipu Živojinović presuđeno je iseljenje iz apartmana u Flamingo tornju u Miamiju * Epilog je to tužbe tvrtke - MCZ Centrum - vlasnika apartmana u glasovitom Flamingo tornju u Miami Beachu * U susjedstvu Breninog muža i posinka apartman je kupio i tragično stradali Ivo Pukanić ali i crnogorski top model Marija Vujović
Četvrtog januara ove godine floridski sudac Darrin P. Gayles donio je presudu: Filip i Slobodan Živojinović moraju se iseliti iz apartmana broj 517 iz Flamingo tornja u Miami Beachu. Epilog je to procesa koji je započeo vlasnik apartmana, tvrtka MCZ Centrum Flamingo protiv muža i posinka Lepe Brene. Proces s krajnjim ishodom - deložacijom utuženih, dakle muža najpoznatije ex-yu folk pjevačice i njegovog najstarijeg sina - u Red Carpetu 2009. ovjenčanog titulom najpoženjjeg balkanskog neženje, vodio se kao Slučaj 09-02631-CC-24.

Sudska odluka o deložaciji Živojinovićevih nije neka prvoaprilska šala kao što bi se dalo pretpostaviti na temelju imovinskog statusa okrivljenika. Kako bi ova presuda bila izvršna, kopija deložacijskog naloga je osim Breninim muškarcima proslijeđena šerifu Miami Beach te odvjetničkom uredu Weisse & Davis koji je zastupao tužitelja.

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

Kako su reagirali najpoznatiji srbijanski jet seteri Živojinovići na ovu presudu Okružnog suda u Miamiju - nije poznato. Još je manje poznato je li Brena znala za "tajni" Bobin i Filipov apartman. Naime, obitelj Živojinović u Miamiju trenutačno posjeduje još jednu nekretninu, vilu s bazenom prvi red do mora, kupljenu u srpnju ove godine.

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

Nekretninu plaćenu 950.600 dolara obitelj Živojinović uzela je na kredit i uknjižila se na nju 13. kolovoza o.g. Brenin novi floridski dom sagrađen je 1950. i ima 3 spavaće sobe, dvije kupaone, bazen i vrt. Na nju će plaćati nešto više od 15.000 dolara godišnjeg poreza floridskim vlastima. Inače prema podacima iz američkih registara Boba i Brena bili su u Americi prijavljeni na tri floridske te jednoj adresi u New Yorku. Samim tim je nejasno zašto su muški članovi dinastije Živojinović imali potrebu za dodatnim apartmanom. No tko zna - sve su to muška posla - rekla bi vjerojatno neka ženska skeptičarka!

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !
Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

Sada nešto više o izgubljenom apartmanskom utočištu Bobe i Filipa Živojinovića. Flamingo toranj ekskluzivna je apartmanska destinacija u Miamiju. U tom apartmanskom resortu moguće je kupiti ili unajmiti apartman. Svakom kupcu, podjednako kao i rentijeru, na usluzi stoji zajednički kompleks za odmor i rekreaciju kojega čine bazeni, teniski tereni, šetnice, sale za vježbanje, udobni atriji s nizom sadržaja. Tržišna vrijednost apartmana je različita - dovoljno je spomenuti da se tzv. kondo - može unajmiti tjedno, mjesečno ili godišnje. 

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

Njaskuplji su jasno najveći apartmani na najvišim etažama budući iz njih puca spektakularan pogled na glasovitu američku poročnu destinaciju. To uostalom najbolje znaju fanovi serije Poroci Miamija. Najjeftiniji dnevni najam kreće se od 300 dolara naviše, tjedni od 2.100 dolara naviše, a godišnje je apartman moguće unajmiti po cijeni koja doseže milijun i 100 tisuća dolara. Čišćenje je 100 dolara a osiguranje od štete - depozit 500. Razlika između unajmljivača i kupca je u tome da prvi Floridi ne plaća porez. 

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !

I to je značajna stavka budući se za apartman vrijedan oko pola milijuna dolara mora plaćati dva puta godišnje porez nešto veći od 10.000 dolara. Iz svega proizlazi da oni plićeg džeopa nemaju što tražiti u ovoj luksuznoj destinaciji za odmor ili život. Inače obitelj Živojinović nikad na Florodi nije nikad imala registriranu tvrtku. Doduše u ovom izgubljenom apartmanu registrirana je tvrtka Tavy Services Group koja nema veze s Bobom i Brenom.

Boba i Filip Živojinović iseljeni iz apartmana na Floridi !
Flamingo apartmane moguće je kupiti - jedan od Hrvatima najpoznatijih vlasnika zasigurno je ubijeni vlasnik Nacionala Ivo Pukanić koji nažalost nije dugo uživao u raskoši floridskog utočišta. On je luksuzni Miami dom kupio od iste tvrtke MCZ Centrum Flamingo koja je ishodila deložaciju Živojinovićevih. Platio ga je u gotovini 510.900 dolara u svibnju 2008. godine


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak