Moderne i praktične pregrade za sobu

Ljepota.ba 26.10.2010 11:49
Moderne i praktične pregrade za sobu


Ukoliko se borite sa nedostatkom stambenog prostora ili biste jednostavno željeli unijeti promjenu u svoj dom, onda su pregrade odličan izbor za vas. Ponuda materijala za unutrašnje uređenje je ogromna i uz malo mašte, kreativnosti i dobrog majstora, možete imati unikatno i funkcionalno rešenje.Najbitnije je da unaprijed znate šta želite postići. Bitno je imati na umu sve prednosti i nedostatke prostora koji ste odlučiti pregraditi. Ukoliko se radi o kuhinji, to su održavanje čistoće, osvjetljenje, komunikacija sa trpezarojom. Kod pregrađivanja kuhinje treba izabrati relativno otporan materijal i onaj koji se lako čisti. Ukoliko tražite rješenje za kompletno „zatvaranje“ prostora, onda je staklo najprirodniji izbor. U slučaju da je potrebna samo vizualna, a ne i funkcionalna odijeljenost, mogućnosti su višestruke. 

Podijeliti veliku sobu je relativno lako. Moguće je napraviti rješenja za punu visinu prostorije ili za djelomično zatvaranje. Pregrade ne moraju biti apsolutno neprozirne. Važno je da su prilagođene postojećem uređenju vašeg doma. Ako je pregrada u punoj visini, moguće je izvesti kao fiksnu ili kliznu stijenu, ili kao tešku zavjesu. Fiksne stijene mogu biti u kombinaciji stakla i drveta, prozirne, poluprozirne ili neprozirne. Umjesto kaljanog stakla može se koristiti pleksiglas, u boji ili presvučen folijom po izboru. Što se cijene i trajnosti tiče, trajnost je na strani stakla, a cjenovno na strani pleksiglasa.

Takođe, ukoliko ne želite strogu podjelu prostora, onda su i grniže dobar izbor za vas. Ponuda garniša omogućava prilagođavanje gotovo svakom prostoru, a uz pravilan odabir tkanine, ovakav način podjele prostorije je vrlo lijep i efektan, a prije svega jeftin i gotov u vrlo kratkom vremenu. Iskoristite svoju kreativnost i odaberite pravu opciju za sebe.


Moderne i praktične pregrade za sobu

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak