DDOR nije na prodaju

Radio 021 30.09.2010 19:05
DDOR nije na prodaju


"Šanse da "DDOR Novi Sad" bude prodat trenutno su jako male, jer situacija u svetskom finansijskom sektoru sada nije povoljna za prodaju takve kompanije", izjavio je generalni direktor DDOR-a Kristijan Oto Noi i odbacio spekulacije o masovnom otpuštanju radnika.
Povodom napisa u štampi o tome da italijanska osiguravajuća grupa "Fondijarija Saji", koja je od pre tri godine većinski vlasnik DDOR-a, namerava da proda taj svoj deo radi saniranja negativnih posledica svetske ekonomske krize, on je potvrdio da je to bila jedna od opcija. "U želji da konsoliduje svoje poslovanje u Italiji, zbog svetske ekonomske krize, Grupa Fondiaria Sai je razmatrala mogućnost da dodatna finansijska sredstva za brži oporavak poslovanja obezbedi prodajom jednog ili više delova grupe", rekao je Noi, napominjući da je samim tim razmatrana i mogućnost prodaje DDOR-a.

On je istakao da je "DDOR Novi Sad", posle uspešno obavljenog restrukturisanja, jedna od najuspešnijih kompanija u okviru "Fondijarije" i dodao da "ima dobre poslovne rezultate i spada u red najboljih franšiza za osiguranje u regionu, pa je tako i na 'Dilojtovoj' listi 50 najuspešnijih osiguranja u centralnoj Evrope". Ističući da u DDOR-u "Novi Sad" ne postoji plan otpuštanja zaposlenih, Noi je napomenuo da se njihova produktivnost sad meri prema normama kakve postoje u sličnim kompanijama u EU.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak