Raskinut ugovor o prodaji "Prosvete"

RTS 16.09.2010 21:52
Raskinut ugovor o prodaji "Prosvete"


Okončan ugovor o prodaji "Prosvete" sa preduzećem Medija II. Agencija za privatizaciju raskinula ugovor pošto kupac "Prosvete" nije isplatio drugu ratu za kupljeni kapital i nije ispunjavao obaveze prema radnicima preduzeća. Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor sa preduzećem Medija II o prodaji beogradskog izdavačkog preduzeća "Prosveta".Zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza, Agencija je u februaru ove godine, na zahtev zaposlenih koji su u stalnom štrajku, spovela vanrednu kontrolu u "Prosveti" i kupcu dala dodatni rok.

Kupac "Prosvete" nije isplatio drugu ratu za kupljeni kapital i nije ispunjavao obaveze prema radnicima preduzeća.

Potpredsednica štrajkačkog odbora Izdavačkog preduzeća "Prosveta" Ljubica Muhić Stjepanović izjavila je da od države očekuju da ispravi grešku kako "Prosveta" ne bi nestala.

Muhić Stjepanović je rekla da u "Prosveti" očekuju da država pozove predstavnike reprezentativnih sindikata u toj kući da, uz saglasnost lokalne samopurave, odnosno opštine Stari grad, predlože privremenog zastupnika akcijskog kapitala "Prosvete".

Tek kada on bude imenovan stiču se uslovi za pregovore o prekidu štrajka, precizirala je predsednica štrajkačkog odbora.

Muhić Stjepanović je rekla da će tražiti da štrajk bude plaćen jer "sama činjenica da je ugovor raskinut dokazuje da su bili u pravu i da je štrajk opravdan".

"Prosveta" je prodata na tenderu u junu prošle godine za 3,2 miliona evra, a novi vlasnik je bio obavezan da investira najmanje 200.000 evra u roku od dve godine, da u narednih deset godina zadrži namenu knjižare "Geca Kon" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao i da ispuni  dodatne obaveze iz socijalnog programa.

Agencija za privatizaciju je nedavno sa preduzećem Medija II raskinula i ugovor o prodaji izdavačkog preduzeća "Rad".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak