Država preuzima PIK Čačak

FoNet 07.09.2010 09:21
Država preuzima PIK Čačak


Ministar ekonomije Mlađan Dinkić je najavio u Čačku da će država preuzeti čipsaru u tom gradu i da će toj fabrici biti vraćen stari naziv PIK Čačak.

Čačanska čipsara je oduzeta bivšem vlasniku na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalom.

U proteklom periodu, zbog problema u poslovanju, čipsara je više puta obustavljala rad, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

"Dogovorili smo da narednih dana napravimo protokol između Ministarstva ekonomije, sindikata i rukovodstva čačanske čipsare, kojim ćemo definisati kako razrešiti ovaj pravni galimatijas i to će najverovatnije biti radni stečaj", rekao je Dinkić.

On je dodao da će u tom procesu svi radnici čačanske čipsare biti zaposleni, da neće prekidati sa poslom i da će redovno dobijati plate.

Dinkić je rekao da radni stečaj ne bi trebalo da traje duže od dva meseca i istakao da će na tom primeru biti uspostavljeno pravilo da država, kod svih objekata koji su oduzeti na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom i kriminalom, brzo reaguje, da bi se takvi objekti što pre vratili u funkciju.

Prema Dinkićevim rečima, radnici će iz firme Slap preći u novu fabriku PIK Čačak, čije će sedište ponovo biti u Čačku.

PIK Čačak će u prvom momentu biti državna firma, što je, kako je objasnio Dinkić, garancija da će radnici imati posao i plate, kao i da će biti plaćen sav krompir, koji bude otkupljen od poljoprivrednih proizvođača.

"Na taj način imaćemo potpuno novu, čistu firmu sa novom perspektivom", rekao je Dinkić i dodao da će se radnicima povezati i radni staž.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak