Jat o prodaji pregovara sa Turcima

Vesti 06.09.2010 11:52
Jat o prodaji pregovara sa Turcima


Pregovaramo sa turskom nacionalnom avio-kompanijom o privatizaciji Jata, kaže Srđan Radovanović, generalni direktor „Jat ervejza“.On dodaje i da je kompanija ostvarila saradnju sa Montenegroerlajnzom, kaž i da je posle 10 godina krenula u rešavanje problema sa Erbasom…

 

Radovanović dodaje da Jat danas ima četiri puta više novca na žiro-računu nego pre godinu dana, sve novonastale obaveze redovno servisira, unapređuje stare i uvodi brojne nove usluge, a nastavlja i prilagođavanje broja zaposlenih potrebama.

On kaže da Jat "nema više nijedan avion koji beznadežno leži u hangaru Jat tehnike. Dva aviona koji su korišćeni za rezervne delove obnavljaju se i jedan će poleteti za petnaestak dana, a drugi u novembru".

 

"Prekinuli smo sa praksom deljenja karata najrazličitijim institucijama i organizacijama, ukinuli brojne privilegije i uveli mere štednje. Putovanje avionom se plaća", dodaje Radovanović.

 

Direktor Jata kaže da kompaniju "opterećuju problemi javnog preduzeća, sa svim ograničenjima takve strukture, koje je na tržištu u borbi protiv nemilosrdne svetske konkurencije. Na tržištu se valja boriti, a najveći konkurenti su najveće svetske kompanije. Takvu konkurenciju nema nijedna privredna kompanija na srpskom tržištu u bilo kojoj privrednoj grani. Mi se na ovom tržištu borimo protiv Lufthanze, 'Britiš ervejza', KLM i sličnih".

 

"Lufthanza ima GDP oko 25 milijardi evra, dakle, više nego pola ukupne srpske privrede. Možete li da zamislite posledice na srpskom tržištu da se takva konkurencija pojavi u nekoj drugoj privrednoj grani. Da tako snažni brendovi konkurišu, recimo, u prehrambenoj industriji ili da konkurišu u proizvodnji električne energije, gasa, naftnih derivata, kamionskom i autobuskom transportu. Pored svih teškoća, naše učešće na srpskom tržištu je stabilno", objašnjava on.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak