Jugoeksport se prodaje po šesti put

Glas javnosti 04.09.2010 09:21
Jugoeksport se prodaje po šesti put


Agencija za privatizaciju objavila je prodaju zgrade preduzeća "Jugoeksport" u stečaju u Kolarčevoj ulici u Beogradu po početnoj ceni od 5,8 milijardi dinara.
To je šesti pokušaj prodaje zgrade u centru Beograda koja je zaštićena kao kulturno dobro. Zgrada ima šest spratova, s tim što šesti sprat nije na prodaju jer je vlasnik tog poslovnog prostora beogradsko preduzeće "Osnova projekt".

Ukupna površina poslovnog prostora koji je ponuđen na prodaju je 5.505 kvadrata. Otvaranje ponuda je zakazano za 5. oktobar, a zainteresovani kupci do tada treba da uplate depozit od 1,2 milijarde dinara.

"Jugoeksport" je u stečaju od juna 2001. godine zbog dugovanja bankama. Zbog davanja u zakup poslovnog prostora tog preduzeća po cenama nižim od tržišnih uhapšeno je nekoliko stečajnih upravnika.

Najveći deo imovine "Jugoeksporta" prodat je na licitaciji u novembru 2007. godine, za 1,4 milijarde dinara. Najskuplje je prodata zgrada u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu - za 1,2 milijarde dinara, a početna cena je bila 271,3 miliona dinara.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak