Uništen i ''Srbolek''

Kurir 02.09.2010 20:33
Uništen i ''Srbolek''


Neuspešna privatizacija „Srboleka“ ostavila Srbiju bez strateškog leka. Vlasnik Jovica Stefanović Nini nestao iz zemlje, državi duguje 150, a radnicima 35 miliona dinara
Još jedna propala privatizacija odnosi svoj danak.
Posle nekoliko neuspelih privatizacija, niški biznismen Jovica Stefanović Nini uspeo je da ugasi i proizvodnju u beogradskom „Srboleku“ i nestane iz zemlje, a radnici koji štrajkuju već 20 dana čekaju pomoć od države. Nini je već duže vreme nedostupan državnim organima, svojim saradnicima i srpskoj javnosti.

Posledice nemara u „Srboleku“ su da srčani bolesnici u Srbiji ostaju bez nitroglicerina, a država bez strateških zaliha ovog medikamenta jer je Stefanović ispraznio magacine robnih rezervi!

Tomislav Grubić, predsednik sindikata „Nezavisnost“ u „Srboleku“, tvrdi da je Nini ojadio firmu i državu za više od 30 miliona evra i nestao.

- Traže ga i državni organi, ali bezuspešno. Samo za prošlu godinu radnicima duguje 35 miliona dinara, a državi 150 miliona. Za 20-ak dana, uprkos rešenjima inspekcije i sporazumu sa Agencijom za mirno rešavanje sporova, Stefanović se nije udostojio ni da se javi, a kamoli da se pojavi u kompaniji. Državni organi utvrdili su utaju poreza, pranje novca, a samo mi zaposleni od 2008. podneli smo više od 20 krivičnih prijava!

Štrajk se nastavlja dok država ne pronađe rešenje, a kako tvrdi Grubić, konkretni potezi su na pomolu. Delegacija sindikata juče je imala sastanak s Nebojšom Ćirićem, državnim sekretarom Ministarstva ekonomije, a očekuje se da u sledećih desetak dana država preuzme vlasništvo nad „Srbolekom“.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak