Budite IN: Naočare za sunce po meri

RTS 18.08.2010 09:11
Budite IN: Naočare za sunce po meri


Pri izboru naočara za sunce oblik lica igra jednu od najvažnijih uloga. Greške se 'plaćaju' vizuelnim viškom kilograma, oštrijim i strožim izgledom, naglašenim detaljima koje bi trebalo ublažiti...Frizura, ten, ali i godine usloviće koji model naočara za sunce nekome odgovara. Ipak, najviše problema pri izboru zadaje oblik lica.

Naočare za sunce će, ukoliko su dobro odabrane, istaći najbolje karakteristike ovalnog (Bijonse Noulz), srcastog (Dženifer Aniston), izduženog (Liv Tajler)...

Osobe sa ovalnim licem mogu se „provući" sa gotovo bilo kojim stilom naočara za sunce, naročito popularnim „avijatičarkama" i modelima koji imaju ojačanje i zaštitu i sa strane, na slepoočnicama.

Oštriji, geometrijski oblici, veoma popularni ove godine, odlična su ravnoteža mekim crtama ovalnog lica.

Srcasto lice je nešto zahtevnije, ističu modni stručnjaci, pa je neophodno potražiti nežnije oblike i konstrukcije. Idealni modeli su velike naočare sa ramom od plastike ili tankog metala koji neće isticati čelo.

Odlično rešenje su ramovi kod kojih se gornja i donja ivica spiralno stiču na slepoočnici ističući jagodične kosti i liniju vilice.

... okruglog (Isla Fišer) i pravouglastog (Vanesa Hadžins) lica

Ogromne naočare jedino su rešenje za osobe sa izduženim ali oblim licem. Ukoliko vam je cilj izazovan moderan izgled, odaberite naočare koje prekriti veliki deo lica i „razbiti" njegovu dužinu.

Takođe, ram bi trebalo da bude nešto širi kako bi se stvorio utisak šireg lica.

Ne treba preterivati jer u slučaju da pređete granicu dobićete suprotan efekat i lice može delovati još uže.

Za duguljasto lice odaberite velike okvire

Stakla poput petougla ili šestougla dobro su rešenje za one pripadnice lepšeg pola koje su u potrazi za kontrastom za okruglo lice.

Naočare takvog oblika daće definiciju licu, izdužiće ga i učiniti mršavijim.

Monotoniji oblih obraza, čela i vilice nikako ne pristaju „lenonke" niti bilo kakve okrugle naočare jer će vizuelno dodati i neki kilogram.

Klasične „Rej Ban" naočare za sunce dobar su izbor za osobe pravouglastog lica. Zaobljen ram obezbeđuje neophodan kontrast oštrom izgledu jake vilične kosti.

UV filteri su neophodni ukoliko želimo da zaštitimo oči od štetnog dejstva sunčeve svetlosti, podsećaju stručnjaci. Zato pri kupovini, osim na oblik i cenu, obratite pažnju i na tu osobinu buduće modne, ali i zdravstvene dopune izgledu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak