Преостало индекса и за септембар

Дневник 13.07.2010 18:23
Преостало индекса и за септембар


Први рок за упис студената у прву годину основних студија на државним факултетима и високим струковним школама мора бити завршен до 15. јула, а на већини факултета Универзитета у Новом Саду већ је окончана подела индекса.То су урадили: Факултет техничких наука, Филозофски, Технолошки и Академија уметности у Новом Саду, Економски, Грађевински и Учитељски факултет на мађарском наставном језику у Суботици и Педагошки у Сомбору, данас се завршава упис на Природно-математичком и Правном факултету у Новом Саду и Техничком факултету „Михајло Пупин“ у Зрењанину, а 15. јул је последњи датум када кандидати, који су положили пријемни у овом року, могу добити индекс на Медицинском, Пољопривредном и Факултету спорта и физичког васпитања.

Неки факултети већ су обзнанили и број преосталих слободних места за други уписни рок, који почиње 1. септембра. Грађевински факултет за септембарски упис бруцоша има 75 места, од чега на буџету 51, и то на оба своја смера основних академских студија – за конструкције и материјале и за хидротехнику и водно инжењерство околине, док је на Учитељском на мађарском језику, у истом граду, 12 места, од чега су по три буџетска и самофинансирајућа на васпитачком смеру, док је на учитељском шест места за оне који плаћају школарину. На Педагошком факултету у Сомбору остало је слободно 66 места на свим програмима: учитељском, веспитачком, за дизајнера медија у образовању и школског библиотекара, и то готово сва за самофинансирајуће студенте, док су на буџету само два места на библиотекарском програму. Иначе, на овом факултету и суботичком Учитељском школарина је 50.000 динара, што је најјефиније на Новосадском универзитету. В. Чекић

 

На Економском факултету уз школарину бесплатни уџбеници

Економски факултет наставља добар обичај да бруцошима који плаћају школарину поклања комплет књига (у издању овог факултета) за прву годину студија, док онима на буџету омогућава да ове уџбенике купе по повлашћеној цени од 8.750 динара.
Бруцоши овог факултета који су се определили за то да студирају на његовом новосадском Одељењу (седиште ЕФ-а је у Суботици) обавезни су да плаћају посебне трошкове за слушање наставе у Новом Саду. Та накнада за академску 2010/11. износи 28.600 динара, а бруцоши ће је платити у септембру.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak