Kutije za odlaganje stvari: Praktične i dekorativne

Večernje novosti 08.06.2010 12:58
Kutije za odlaganje stvari: Praktične i dekorativne


Nije uvek lako pronaći u domu adekvatan prostor za odlaganje garderobe, knjiga i raznih predmeta. Spanosno rešenje od nereda mogu da budu kutije. Velike i male, kartonske, drvene, plastične, od ratana, platna ili metalne - idealne su za svaki dom.U njima možete da čuvate razne stvari, a lepe kutije mogle bi da budu i na vidnom mestu. One mogu biti lep i funkcionalan “dodatak” u predsoblju, kupatilu, dnevnoj i dečjoj sobi.

Na tržištu postoje u svim bojama i desenima, a zbog pristupačne cene možete često da ih menjate i usklađujete sa stilovima i godišnjim dobom. Za dnevni boravak dekorateri predlažu kutije manjih dimenzija i jarkih nijansi koje ćete staviti na nekoliko “strateških” mesta u sobi. U njih možete da odložite CD kolekciju, knjige, omiljene časopise, foto-albume i suvenire. Za kuhinju su najpraktičnije metalne kutije, otporne na vlagu i prodor vazduha, za čuvanje začina, testenina i drugih namirnica.
U kupatilskom ambijentu odlično se uklapaju kutije od trske, ratana i bambusa, koje dobro podnose vodu, toplotu i hladnoću. Umesto da vam kozmetika bude raštrkana svuda po kupatilu, mnogo je lepše i urednije da je stavite u kutije. Ako nemate dovoljno mesta za odlaganje posteljine i prekrivača, i uporno “gurate” u ormar, nabavite veliku ukrasnu kutiju i smestite sve u nju. Ukoliko imate mesta ispod kreveta, plitkim modelima popunite prostor.

Velike plastične i platnene kutije savršeno su rešenje za odlaganje igračaka u dečjoj sobi. Da biste motivisali mališane da baš tu odlažu omiljene lopte, lutke, kocke, robote i automobile, nabavite atraktivnu kutiju jarkih boja na kojoj je prikazan lik iz crtanog filma ili iz bajke.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak