Čuveni Mijajlo Grušanović (48) jesenas batalio košarku

Alo 23.05.2010 15:07
Čuveni Mijajlo Grušanović (48) jesenas batalio košarku


Sećate li se Mijajla Grušanovića, najboljeg košarkaša i prvog strelca jugoslovenske lige sredinom devedesetih?! Superdeke koji je u 36. godini, kao centar šabačke Iva Zorke i lokalpatriota, rekao NE velikanima - Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Mikanu je draže bilo da ostane u svom selu Klenja kraj Bogatića, da vodi računa o porodičnom imanju, da obrađuje njivu, plasti seno, da igra za malu Iva Zorku... I da se igra sa sinovima Nemanjom (16) i Mladenom (13), kažu danas mnogi, njegovim košarkaškim naslednikom.
Tokom karijere uspeo je da zaradi za jedan stan u Šapcu, za drugi u Novom Sadu, ali ga i danas nalazimo na kapiji rodne kuće u Klenju u zagrljaju supruge Biljane.
-  Rekao sam ženi - ja ću u Šabac tek kad odem u penziju, da i ja vidim malo grada - priča za „Alo!“ Grušanović, koji, iako ima 48 godina, i dalje nije u penziji. Naime, sve do jesenas igrao je košarku u srpskoligašu u Šapcu.

- Daleko sam ja od penzije. Još je rano, želim da osnujem školu košarke, da se posvetim deci, da uživam... Da ne pričam da u mom selu, koje je, ubeđen sam, lepše od Pariza, ima još mnogo posla - kaže naš sagovornik - koji i pored silnih individualnih titula (MVP, najbolji strelac, prvi skakač YUBA lige) nikada nije obukao dres reprezentacije.
Ipak, Grušanović ne oseća žal za reprezentacijom.
-  Realno, kome je bio potreban starac, a ja sam na vrhuncu karijere bio od 32. do 36. godine. Ne žalim ni za čim u životu, niti sam ljut zbog nepozivanja u nacionalni tim. Sama činjenica da sam, gotovo juče, batalio košarku, dovoljno govori koliko sam iskreno uživao u tom sportu. Uživam i danas gledajući mečeve na TV-u. Znate li koliko sam bio srećan kada je Kecman pogodio onu čudesnu trojku u Zagrebu?! To mi je saigrač iz Beopetrola...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak